Lifestyle

Dit zijn de 5 meest Instagram-waardige musea van Nederland

Vroeger was in veel musea fotografie verboden, maar mogen er steeds vaker foto’s worden gemaakt. We hebben al veel influencers gespot voor De Nachtwacht en je hebt je wellicht weleens afgevraagd waar al die Instagrammers die foto’s met die prachtige lichtjes op de achtergrond maken? Op deze vraag hebben wij het antwoord, want dit zijn de vijf meest Insta-waardige musea van Nederland.

1. Museum Voorlinden

View post on Instagram
 

De ene na de andere influencers dropt foto’s waarop het lijkt alsof ze in een soort oneindige sterrenhemel staan. Maar waar zijn deze prachtige foto’s gemaakt? Nou, gewoon in Nederland dus. Je vindt deze prachtige plek namelijk in Museum Voorlinden, gelegen in Wassenaar.
Buurtweg 90, Wassenaar

2. Moco Museum

View post on Instagram
 

Moco staat voor Modern Contemporary Museum Amsterdam. Moco Museum is dus een museum waar je moderne en hedendaagse kunst kunt bekijken. In het museum vind je verschillende plekken en hoekjes waar je prachtige foto’s kunt maken. Kijk maar eens op Instagram bij de locatie en laat je inspireren door andere bezoekers.
Honthorststraat 20, Amsterdam

3. Museum Boijmans van Beuningen

View post on Instagram
 

Wellicht heb je deze foto van Noor (@Queenofjetlegs) al gespot op haar Instagram-account. Zeg nou zelf, hoe vet ziet dit eruit!? Deze foto heeft ze genomen in Museum Boijmans van Beuningen. Perfect om dit museum te combineren met een dagje Rotterdam.
Museumpark 18, Rotterdam

4. Stedelijk Museum

View post on Instagram
 

Ook bij Het Stedelijk Museum vind je, net als bij Moco Museum, moderne en hedendaagse kunst. Naast deze toffe trap met letters vind je hier ook veel verlichte neonletters op de muren en prachtige schilderijen die zeker een kiekje waard zijn.
Museumplein 10, Amsterdam

5. Rijksmuseum

View post on Instagram
 

Als je dan toch in Amsterdam bent, vergeet dan niet om langs te gaan bij Het Rijksmuseum.  Dit museum is sowieso een bezoekje waard als je hier nog nooit geweest bent. De collectie bestaat namelijk uit kunst met werken van Nederlandse schilders zoals als Rembrandt, Vermeer en Hals. Kun je daarna gelijk een mooi plaatje schieten bij De Nachtwacht, zoals hierboven.
Museumstraat 1, Amsterdam

Beeld: iStock

Must reads 👀