Fashion

Met deze 6 tips ontwikkel jij een nieuwe kledingstijl

Of je een modepopje bent of niet, je wil er wel graag fashionable bijlopen. Toch is het begrip 'fashionable' een breed en vaag begrip en weet je eigenlijk niet zo goed wat je moet doen. Jij loopt de laatste tijd regelmatig in dezelfde outfits en bent eigenlijk wel toe aan iets nieuws. Maar hoe verander je in hemelsnaam je kledingstijl? Misschien past die nieuwe kledingstijl helemaal niet bij je of weet je niet bij welke winkel je moet zijn. Met deze guide kom jij erachter welke kledingstijl bij je past en hoe je moet beginnen.

Doe inspiratie op voor je nieuwe kledingstijl
Wanneer je zonder enige planning de stad ingaan en winkels instapt, gaat je shop-missie geheid mislukken. Je moet natuurlijk wel weten in welke winkels je moet zijn om de perfecte outfit te scoren. Als eerste stap, moet je weten in welke nieuwe kledingstijl je jezelf binnenkort ziet lopen. Dat is misschien nog wel het aller lastigst. Pinterest is hét antwoord. Op Pinterest scroll je uren langs modebewuste dames met de tofste outfits. Wist je dat Girlscene ook een Fashion & Style Pinterest-bord heeft?

Welke kledingstijl spreekt jou het meest aan?
Er zijn mega veel verschillende soorten stijlen. Als je het moeilijk vindt om een eigen kledingstijl te bedenken, kun je altijd in bepaalde richtlijnen inspiratie opdoen voor een nieuwe kledingstijl. Je hebt veel diverse stijlen en hierin kun je die een beetje plaatsen:
♥ Klassiek
♥ Sporty en casual
♥ Casual chic
♥ Preppy en romantisch
♥ Trendy
♥ Edgy en rock
♥ Urban
♥ Normcore

Zit er iets tussen dat je aanspreekt? Of misschien een combinatie, of zelfs een driedubbele combinatie? Niets is te gek voor je nieuwe kledingstijl.
Streetstyle urban

Zo kom je erachter welke kleuren bij jouw uiterlijk passen
Lente, zomer, herfst of winter, wat past bij jou? Nu denk je misschien: doe mij maar de zomer, ik houd niet zo van de kou, maar zo werkt het niet. We hebben het namelijk over verschillende kleurtypes. Bij ieder seizoen horen andere kleuren en sferen. Aan de hand van je huidtype, de kleur van je ogen en je haar kom je erachter welk kleurtype jij bent. Ben je een licht zomertype, een koel wintertype, een warm herfsttype of toch een zacht lentetype? Je komt dit te weten door een online test, maar je kleurtype achterhalen is ook mogelijk in een salon. Dan krijg je persoonlijk kleuradvies en kom je erachter met welke nieuwe kledingstijl jij de show steelt.

Welke kleding past bij jouw figuur?
Kleding komt in de meest uiteenlopende vormen en maten. En over de vormen gaan we het vandaag hebben. Want welk bodytype heb jij? Heb jij een appel, peer, zandloper, bokaal of recht figuur? Bij ieder figuur zijn er kledingstukken die ervoor zorgen dat alle mooie onderdelen van jouw lichaam geaccentueerd worden. Alles aan jouw lichaam is natuurlijk prachtig, maar met de juiste kledingstukken komen bepaalde punten nog meer naar voren.
Streetstyle foto met tas
Durf te experimenteren en te combineren
Ga in een winkel niet voor één outfit, maar ga voor de mix and match-methode. Wanneer je met kleuren en printjes durft te combineren, creëer je juist een eigen nieuwe kledingstijl. En dat verschillende kleurtonen en printjes niet kunnen is zó 2016. Stippen en strepen? Go! Tijger- en slangenprint? Why not? Een nieuwe kledingstijl ontwikkelen is ook een stap uit je comfortzone gaan.

Vergeet je kapsel niet!
Oké, je coupe is geen kledingstuk, maar wel heel bepalend voor een je look. Bij de ene outfit staat een messy bun superleuk en bij de andere look een hoge staart. Ben je sowieso toe aan een nieuw kapsel, maar heb je geen idee wat je moet doen? Bekijk hier welke kapsels bij jouw vorm gezicht passen en perfect passen bij jouw nieuwe kledingstijl.

Bron: wenz.nl, theeverygirl.com, stylecraze.com | Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved