Food

7 gezonde snacks voor een filmavond met de meiden

Het is weer tijd voor een ouderwets gezellig filmavondje met de meiden. Wijn? Check! Kaas? Check! Chips en borrelnootjes? Check! Uh oh… Eigenlijk zonde, net nu je zo lekker hebt gespot vanochtend. Of toch niet? Snacks voor een gezellige avond hoeven natuurlijk niet altijd ongezond te zijn. Wij hebben de lekkerste gezonde snacks voor jullie filmavond verzameld, zodat dat wijntje er prima bij kan ;-).

Gezonde snack 1: Courgette pizza’s
Vergeet Piccolinis en schuif binnenkort deze courgette pizza’s maar eens in de oven. Wedden dat jij niet meer anders wil? Het is super gemakkelijk. Je gebruikt de courgette als pizzabodem en belegt deze met de ingrediënten van je favoriete pizza. Strooi er vervolgens wat kaas over en doe ze in de oven. *Even wachten en…. pizza!*

Dit heb je nodig:
♥ courgette
♥ tomatensaus
♥ olijven
♥ seranoham
♥ kaas (20+)

Gezonde snack 2: Caprese spiesjes
Caprese spiesjes zien er niet alleen heerlijk uit op de borrelplank, maar zijn ook nog eens hartstikke lekker én gezond. Je hoeft alleen de ingrediënten aan een stokje te doen en je bent klaar. Beetje pesto erover en eten maar.

Dit heb je nodig:
♥ mozzarella
♥ tomaat
♥ basilicum
♥ pesto

Gezonde snack 3: Groente chips
Dat een handje groentechips een stuk gezonder is dan je favoriete Bugles had je vast wel verwacht. We hebben het dan niet over de groentechips uit het schap in de supermarkt, want deze zijn nog steeds vrij ongezond. Nee, we hebben het over home made groentechippies. Kost even iets meer tijd, maar dan heb je wel een heerlijke snack op tafel.

Dit heb je nodig voor boerenkoolchips:
♥ boerenkool
♥ een scheutje olijfolie
♥ een scheutje sojasaus
♥ sesamzaadjes

Dit heb je nodig voor zoete aardappelchips:
♥ zoete aardappel (en/of pastinaak)
♥ kokosolie
♥ paprikapoeder

Gezonde snack 4: Geroosterde kikkererwten
Zet die oven maar vast aan op 200 graden, want jullie gaan geroosterde kikkererwten maken. Meng de kikkererwten in de zonnebloemolie (niet te veel) en leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze vervolgens met kruiden en doe ze zo’n 30 minuten in de oven.

Dit heb je nodig:
♥ kikkererwten
♥ paprikapoeder
♥ knoflookpoeder
♥ chilipeper
♥ zonnebloemolie

Gezonde snack 5: Cheesepop’s
Geen zin om uren in de keuken te staan, maar willen jullie gewoon lekker op de bank ploffen met snacks en een romkom? No worries, ook in de supermarkt shop je gezonde snacks die al klaar zijn om op te eten. Switch de kaasblokjes voor deze Cheesepop’s. Je koopt dit onder andere bij Jumbo of online.

Gezonde snack 6: Nacho’s met guacamole
Nacho’s!? Yes, ook die kun je best eten zonder schuldgevoel, alleen moet je er wel even voor in de keuken staan. Wist je namelijk dat je van (groente)tortilla’s prima zelf nacho’s kunt maken? Verwarm de oven op 200 graden en snijd tortilla’s (wraps) in driehoekjes. Doe er vervolgens wat olijfolie, zout en paprikapoeder op en bak ze tien tot twaalf minuten af. Mix vervolgens de avocado met rode ui en chilipeper en je nachoschotel is ready. Als je een beetje wil cheaten mag je er best wat kaas op doen ;-).

Dit heb je nodig:
♥ (groente) tortilla’s
♥ olijfolie
♥ zout
♥ paprikapoeder
♥ avocado
♥ rode ui
♥ chilipeper

nacho's guacemole gezonde snacks

Gezonde snack 7: Sushi
Zijn jullie dol op sushi? Maak dan van te voren gezellig jullie eigen sushi met vis, avocado en een mix van jullie favoriete rauwkost. Sojasaus erbij en genieten maar!

♥ zalm of tonijn
♥ rauwkost
♥ avocado
♥ sojasaus

Beeld: iStock

Must reads 👀