Travel

5 tips voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land

Misschien lukt het dit jaar niet om op vakantie te gaan en dat is natuurlijk ontzettend balen. Je zag jezelf wel liggen aan dat witte strand met je cocktail en een goed boek. Maar helaas, dit jaar blijf je in Nederland. Hetgeen wat je zo jammer vindt, is dat je eigenlijk toe was aan rust en ontspanning. Als je in je eigen omgeving blijft, heb je niet het gevoel dat je alle spanning en stress van de afgelopen periode kunt loslaten. Maak je geen zorgen, een vakantiegevoel in eigen land is niet onmogelijk. Girlscene geeft de beste vakantiegevoel-tips, waardoor je binnenkort weer helemaal zen op je studie of werk verschijnt.

1. Zoek de meest indrukwekkende natuurspot bij jou in de buurt

Heb jij een vaste route naar werk of ga je dagelijks met het openbaar vervoer en zit je de héle rit met je gezicht in je mobiel? Dan is het nu de tijd om die routine om te gooien. Neem eens een andere weg en kijk om je heen. Je bent je er misschien niet van bewust, maar er is zoveel moois in je omgeving. Er zitten vaak verborgen natuurpareltjes in een drukke stad of ergens aan de rand van een dorpje. Zoek een indrukwekkende natuurspot op en ga daarheen. Op deze manier voelt het alsof je helemaal weg bent van de bewoonde wereld, doordat je iets nieuws hebt ontdekt en je je in een oase van rust bevindt.
Meisje met rugzak in de natuur
2. Boek een overnachting in eigen omgeving
Voor een vakantiegevoel in eigen land hoef je helemaal niet ver te zoeken. Toch is in je eigen omgeving verblijven wel het laatste waar je aan denkt als je op zoek bent naar het vakantiegevoel. Deze hotels, appartementen of vakantieparken zijn juist ontzettend leuk om in te verblijven. Ervaar je eigen woonomgeving eens als een toerist, al is het maar zodat je de klusjes thuis laat liggen ;-). 

3. Zeg ''Ja'' tegen dingen die je normaal niet zou doen
Op vakantie denk je misschien iets vaker YOLO. Waarom doe je dat hier in Nederland dan niet? Een vakantiegevoel in eigen land creëer je door thuis dingen te doen, die je normaal gesproken in het buitenland uitspookt. In Nederland valt superveel te ontdekken en achter deze diamantjes kom je alleen als je ''Ja'' durft te zeggen. Ga naar dat ene restaurant waar je altijd voorbij loopt, bezoek eens een ander deel van de stad of ga eens naar een komedieclub terwijl je dit eigenlijk ongemakkelijk vindt. Misschien kom je er achteraf achter dat sommige ondernemingen toch niet helemaal jouw ding waren. Ach, nu ben je toch weer een ervaring rijker.
Vrouwen benen in bad
4. Haal de vakantie in huis
Als jij niet op vakantie gaat, haal je de vakantie gewoon in huis. Creëer het ultieme vakantiegevoel in eigen land door jezelf een dag helemaal te verwennen. Haal je maskers, scrubjes en crèmes tevoorschijn, zet je favoriete zomerse of ontspannen muzieklijstje op en je telefoon op offline. Een digitale detox is sowieso heel goed voor je body en mind. Je komt enorm tot rust als je die telefoon even uit het raam gooit (niet serieus natuurlijk).

5. Vergeet al je stress op een festival
Wanneer je door de ingang van een festival loopt, voelt het eigenlijk alsof je voor een dag de realiteit volledig achter je laat. En dat is precies de bedoeling. Adem alle stress, verplichtingen en spanningen uit en adem het ultieme vakantiegevoel in.

Als je niet op vakantie gaat, ervaar je wellicht het gevoel dat je helemaal niet tot je rust komt. Hopelijk haal je het beste uit je vakantie met de bovenstaande tips en voel je je achteraf weer helemaal zen. Wil je naast totale ontspanning ook wat actieve dingen ondernemen? Hier vind je een overzicht van alle gave activiteiten in ons kikkerlandje. Van festivals, tot dierenparken en mooie must see plekjes. Veel plezier!
Meisje lachend met ijsje
Bron: bustle.com, happinez.nl | Beeld: Unsplash, iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved