Lifestyle

Een derde werkende Nederlanders vindt zichzelf slimmer dan zijn of haar baas

Of je nog naar school gaat of al klaar bent met studeren, bijna iedereen heeft wel een (bij)baantje om die toffe sneakers te kopen of kaartjes voor dat ene concert. Van roddelende collega's op de werkvloer, tot een vervelende baas; je krijg er allemaal mee te maken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een derde van de werkende Nederlanders zichzelf slimmer vindt dan zijn of haar baas. Oeps, roep jij dit ook? Lees hier alles over dingen die je meemaakt op de werkvloer.

Slimmer dan je baas?
Heb jij soms ook het gevoel dat je slimmer bent dan je baas? Je bent blijkbaar niet de enige. Uit onderzoek uitgevoerd door kortingswebsite Acties.nl blijkt zelfs dat een derde van de werkende Nederlanders zichzelf slimmer vindt dan zijn of haar baas. Vooral mannen schatten zichzelf vaak slimmer in dan hun leidinggevende. Zo zegt maar liefst 35% van hen intelligenter te zijn dan de baas, tegenover 24% van de vrouwen. “In het verleden heb ik ook weleens het gevoel gehad snuggerder te zijn dan mijn leidinggevende”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Toen ik mijn eigen bedrijf startte, merkte ik pas wat er als manager allemaal op je afkomt. Wellicht hebben we toch iets te snel ons oordeel klaar?

Roddelen
Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat de helft van de ondervraagden vindt dat zij te weinig betaald krijgen. Gelukkig zegt 85% het wél goed te kunnen vinden met hun huidige baas, vooral de vrouwen hebben vaak een goede relatie met hun baas. Tegelijkertijd blijven wij natuurlijk vrouwen ;-) en roddelen wij dan wél veel vaker over onze leidinggevende en collega's dan mannen. Uh oh...

baan werken

Ruzie
Vrouwen roddelen dan misschien veel, maar het onderzoek laat ook zien dat maar liefst de helft van de mannen daadwerkelijk ruzie met collega’s maakt. Het lijkt erop dat mannen eerder de confrontatie aangaan dan vrouwen, of wij laten het op een andere manier blijken.

Over Acties.nl
Bovenstaand onderzoek werd uitgevoerd door Acties.nl, zij helpen consumenten om te besparen op online aankopen door de actuele kortingscodes, aanbiedingen, sales, deals en kortingsbonnen te verzamelen van meer dan 1000 webshops. Daarnaast geeft de website bespaartips voor je vakantie, boodschappen en kleding. Handig!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook