Lifestyle

Girls Issues: 'Mijn vriendinnen roddelen over mij en sluiten mij buiten de groep'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die buitengesloten wordt door haar vriendinnengroep...

Hey Girlscene,

Ik zit de laatste tijd best wel met een probleem. Ik word namelijk best vaak in de steek gelaten door mijn vriendinnen. Dan ga ik bijvoorbeeld met een groepje van vier meiden afspreken en dan opeens kunnen ze niet meer. Achteraf kom ik erachter dat ze met z'n drieën iets zijn gaan doen. Ook roddelen ze over mij waar ik bij ben. 

Dit gebeurt me dus erg vaak en ik wil niet dat ze me zo laten vallen. Vaak als ik ermee zit, stuur ik een net berichtje zonder ruzie of een discussie te veroorzaken. Meestal zeggen ze dat het hen spijt, maar uiteindelijk gebeurt het weer. Het gebeurt alleen maar bij mij en het zijn steeds andere vriendinnen die het doen.

Ik wil wel dat ze mijn vriendinnen blijven, alleen dat dit niet meer voorkomt, want ik weet dat zij ook gewoon met mij vriendinnen willen blijven. Toch weet ik dat ik niet op ze kan bouwen en vertrouwen.

Ik heb eigenlijk geen flauw idee wat voor vriendinnen dit voor mij zijn en waarom ik vriendinnen met ze wil zijn. Ik denk dat ik geen andere keus heb. Dat klinkt misschien gek, want je hebt altijd een keus. Er is alleen niemand anders in mijn omgeving waarmee ik kan omgaan op school of buiten school. Sommige vriendinnen weten ervan, maar doen er verder niks aan.

Ik wil ook liever niet dat ze het gaan doorvertellen. Het blijven even goed vriendinnen. Maar wat kan ik eraan doen dat ze niet zo over me heen blijven lopen? Ik wil ook niet niets doen, want ik denk dat ze dan gewoon doorgaan.

Liefs,

Anoniem
Girl Issues gemene vriendinnengroep
Lieve Anoniem,

Wat naar dat je vriendinnengroep zo tegen je doet. Echte vriendinnen horen zulke vervelende dingen helemaal niet te doen. Heb je het, naast het vermelden dat je het superrot vindt, ook gevraagd waarom zij dit doen? Ik denk dat ze geen idee hebben hoe rot jij je door deze situaties voelt. Zelf zeg je al dat je niet op ze kunt bouwen en vertrouwen. Zegt dit dan niet genoeg over jullie band? Misschien moet je hier even over nadenken. Want vrienden zijn er juist om op te bouwen en te vertrouwen. Vriendinnen zijn er om je te steunen als je je down voelt en om samen plezier mee te delen. Ik hoop heel erg dat je met je vriendinnengroep uit deze narigheid komt en dat ze stoppen met roddelen en je buitensluiten. 

Oja, ik geloof 100% dat er veel meer leuke meiden zijn waarmee je kunt opschieten. Ieder jaar ontmoet je weer nieuwe mensen en maak je nieuwe vriendinnen. Als het niet met deze meiden klikt, is dat echt niet het einde van de wereld. Misschien ontmoet je binnenkort wel meiden waarmee het veel beter klikt en die je niet onnodig negeren. Als je vriendinnengroep van nu nog vaker zo vervelend tegen je doet, is het geen slecht idee om te kijken of je deze vervelende streken wel in je leven wil. Je bent meer waard dan dat.

Heel veel succes,

Groetjes, 

Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar danique@girlscene.nl.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved