Lifestyle

Deze 11 IKEA-hacks maken jouw woning nog leuker

Als we naar IKEA gaan, maken we daar het liefste een heel uitje van. En terecht, want meubels shoppen is een van onze favoriete bezigheden en hier besteden we dan maar al te graag een hele dag aan. Eerst al je droommeubels en woondecoratie inslaan, en daarna genieten van een paar Zweedse balletjes in het restaurant. Het toffe aan IKEA producten is dat je ze op andere manieren kunt gebruiken dan waarvoor ze gemaakt zijn. Kijk snel verder voor briljante IKEA-hacks voor in jouw woning.

Bordjes als muurdecoratie
Want waarom moet je van borden eten, als je zet net zo goed aan de muur kunt hangen? Deze IKEA-hack is super simpel, maar geeft je woning een mega fancy look.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Limor Oren (@limororen_homestyling) op

♥ Tuinmeubel als oplaadstation
Eigenlijk moet je hier je planten in kwijt, maar dit is natuurlijk veel leuker én handiger. Vaak heb je in je keuken tussen al je keukengerei helemaal geen plek om je telefoon op te laden. Dit is daarom perfect.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Janice Thomas ⚙️ DIY Blogger (@sawdustsisters) op

♥ Kistjes als kastjes
Ook deze kisten zet je in de eerste instantie eerder in je tuin. Maar hoe leuk is dit? Geef ze een lekker kleurtje en hang ze aan de muur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sophie C Sophie Do 🐒 (@sophiecsophiedo) op

♥ Serveertafel als kastje
Waarschijnlijk gebruik je dit tafeltje op wielen toch nooit om mensen te serveren en daarom is dit schattige serveertafeltje veel leuker als kast. Leuk voor in de slaapkamer of gewoon in de woonkamer met tijdschriften of leuke decoratie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mind The Flat (@mind.the.flat) op

Kat in kast
Oké, zo heet dit meubelstuk natuurlijk niet. Hoe we het anders moeten noemen weten we eigenlijk ook niet, maar maakt dat uit? Kijk hoe ontzettend leuk en lief dit is. Maak voor je viervoeter een lekker knus plekje. Naast dat je je kat er mega blij mee maakt, bespaar je ook nog een hele hoop ruimte in je huis. Er is namelijk geen plek nodig om voor je huisdier nog een kattenhoekje te maken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door HØLTE (@holte.studio) op

♥ Gouden details
Je geeft je saaie kastje meteen een stralende en sprekende look als je bijvoorbeeld de hendels een gouden laagje geeft. Hier hoef je geen schilder of kunstenaar voor te zijn en daar houden we van.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IKEA_Hackers (@ikeahackers) op

♥  Make-upborstelhouder
Wat denk je dat dit onderstaande product daadwerkelijk is? ;-) Super handig wanneer je je make-upborstels hebt gewassen zodat ze goed kunnen drogen. En opgeruimd staat netjes, toch? Een keer wat anders dan een kwastenpotje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IKEA_Hackers (@ikeahackers) op

♥ Een trap als schoenenrek
Dit is echt de uitvinding van de eeuw. Het is mega handig, het ziet er ook nog eens mooi uit en nu kun je je kindjes veilig ophangen zonder dat er iemand overheen struikelt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IKEA_Hackers (@ikeahackers) op

♥ Kastknoppen vervangen
Je komt een hele mooie kast tegen, maar toch ontbreekt er iets. Hij is mooi, maar ietwat standaard. Vervang anders de kastknoppen? Je hebt oneindig veel variaties waarmee jij je lades kunt opentrekken. Kijk anders naar deze toffe hertenkoppen hieronder.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sam 🏡🌷 (@dove_cottage) op

♥ Een tak als lamphouder
Hoe leuk is dit? Supermakkelijk, maar supermooi. Koop een mooie tak (of scoor er eentje tijdens een wandeling met je hondje) en hang die aan het plafond. Hang de verlichting er omheen en voilà.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IKEA_Hackers (@ikeahackers) op

♥ Spiegel aan een riem
Dit is een keer wat anders dan een spiegel aan de muur of aan een ketting. Hang een spiegel aan de muur met een riem. Enorm origineel en het ziet er ook nog eens fraai uit. We like.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IKEA_Hackers (@ikeahackers) op

Bron: pinterest.com, ikwoonfijn.nl | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook