Lifestyle

5 x de leukste chicklit luisterboeken om dit weekend te luisteren

Kom jij helemaal tot rust met een boek en een kop thee? Verslind jij maandelijks meerdere boeken? En ben jij soms niet meer te stoppen tijdens het lezen van een spannend boek? Dan ga jij luisterboeken ook ongetwijfeld leuk vinden. Lekker op de bank, dekentje erbij en een druk op de playknop en jij droomt weg bij deze chicklit luisterboeken.

1. Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han
We kennen waarschijnlijk allemaal de film To all The Boys I’ve Loved Before wel (met hottie Noah Centineo), maar heb je ook het boek gelezen? Nee? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Er is een Nederlandse versie, maar je kunt er ook voor kiezen om de Engelse versie te luisteren. Goed nieuws voor alle fans, want ook het vervolg op het boek (en de film) is beschikbaar. Yay!

2. De Boot Gemist – Jill Mansell
Als je dol bent op echte meidenboeken, ken je schrijfster Jill Mansell ongetwijfeld. Haar nieuwste boek gaat over Poppy Dunbar, ze ontmoet op haar vrijgezellenfeest de man van haar dromen en dat is níet haar aanstaande bruidegom. Oeps! Ze besluit om haar huwelijk af te blazen en vertrekt naar Londen. Toch blijft die knappe man van het vrijgezellenfeest door haar hoofd spoken… Heeft ze dan toch de boot gemist?

3. Iets Ouds en Iets Blauws – Katie Fforde
Door met luisterboek nummer drie, dat gaat over drie jonge vrouwen. In een klein dorp ontmoeten drie heel verschillende jonge vrouwen elkaar tijdens een dorpsbijeenkomst. Alle drie proberen ze hun leven weer op te pakken en besluiten samen een bedrijfje te starten in het organiseren van trouwdagen met een klein budget. Het blijkt een gat in de markt, maar hebben ze met al hun werk voor Cupido wel in de gaten dat hij zijn pijlen langzamerhand op hen is gaan richten?

4. Voor wat, Hoort wat – Sophie Kinsella
Dit heerlijke romantische boek gaat over Fixie Farr. Wanneer ze in een koffiezaakje voorkomt dat er iets gebeurt met de laptop van een knappe vreemdeling, schrijft de eigenaar van de laptop, Sebastian, als bedankje een IOU (i owe you) op een servetje. Als Sebastian vervolgens een baan regelt voor Fixie’s oude lover Ryan, zijn de rollen weer omgedraaid en een nieuwe serie IOU’s volgt. Dit gaat van kleine gunsten tot life changing moments. Op een gegeven moment komt ze voor een moeilijke keuze te staan. Kiest ze voor haar familie of het leven dat ze eigenlijk wil?

Fun fact: dit boek wordt voorgelezen door Barbara Sloesen die je waarschijnlijk kent van Zwaar Verliefd en de serie Soof.

5. Café Zon & Zee – Jenny Colgan
Genoeg romantiek, tijd voor iets anders. Flora woonde vroeger op een klein Schots eiland, maar verhuisde naar de grote stad voor wat anonimiteit. Op een dag keert ze terug en ziet ze haar familie weer. Ze ontdekte toen haar liefde voor koken en ze opent een pop-uprestaurant in een stoffig roze pandje aan de haven.

Beeld: iStock

 

Must reads 👀