Astrologie

Wat is een ascendant? En zo bereken je de jouwe

Bij de dag waarop jij geboren bent hoort een bepaald sterrenbeeld, maar wist je dat je eigenlijk meerdere sterrenbeeldensterrenbeelden hebt? Eén daarvan is jouw ascendant en dit is dus een héle belangrijke. Waarom dit zo is? En hoe jij je ascendant berekent? Dat lees je in dit artikel

Lees jij graag maandelijks Girlscene’s horoscoop? Dan ga je dit ook ongetwijfeld interessant vinden. Wellicht ben je nu alleen bekend met je sterrenbeeld, maar er zijn dus nog twee tekens die veel over je zeggen. Naast je sterrenbeeld heb je namelijk ook nog een maanteken en een ascendant en zeggen allemaal iets over jou.

Wat is een ascendant?

We gaan het in dit artikel hebben over een ascendant. De ascendant wordt bepaald door het punt van de dierenriem dat op het moment dat jij werd geboren aan de oostelijke horizon stond. Klinkt allemaal erg ingewikkeld, dus we gaan snel door naar wat jouw ascendant precies over jou zegt.  Een ascendant geeft je namelijk inzicht in wat voor indruk jij maakt op anderen. Het kan dus ook zo zijn als jij je niet helemaal herkent in je sterrenbeeld, dat jij jezelf veel beter herkent in jouw ascendant. Goed, tijd om het te berekenen dus!

Berekenen ascendant

Om jouw ascendant te berekenen heb je het volgende nodig: je geboortedatum, je geboortetijd en de plaats waar je bent geboren. Je kunt het zelf berekenen, maar dit is vrij ingewikkeld. Wij hebben een site gevonden die het voor je uitrekent, wel zo handig ;-). Klik hier om het te berekenen.

Let op: probeer jouw geboortetijd zo precies mogelijk in te vullen. Een ascendant kan namelijk per twee uur verschillen. Vul je dus niet de juiste tijd in, dan krijg je misschien een hele andere ascendant.

Je ascendant zegt dus iets over de wijze waarop we met onze omgeving omgaan, je houding en de manier waarop jij op mensen overkomt. Als je leert over welke tekens bij jou horen (horoscoop, ascendant, maanteken) en welke (goede en minder goede) eigenschappen daaraan vast zitten, kun je daar dus je voordeel mee doen. Het betekent natuurlijk niet dat jij jezelf opeens moet veranderen aan de hand van deze tekens.