Lifestyle

Hemelvaartsdag 2019: dit is er allemaal te doen

Het is bijna Hemelvaartsdag en dat betekent dat je een lekker lang weekend vrij bent, yay! Maar wat is Hemelvaart nou eigenlijk en wat is er allemaal te doen op Hemelvaartsdag 2019? Wij hebben het voor je uitgezocht, zodat jij je helemaal niet verveelt die dag. Lees maar snel verder voor alle tips. 

Wanneer is Hemelvaartsdag 2019?
Dit jaar valt Hemelvaartsdag 2019 op donderdag 30 mei. Je bent dan dus lekker een extra dag vrij en sommigen hebben zelfs geluk, want zij hebben de vrijdag erna ook nog een lekker dagje vrij. Lees snel verder wat je allemaal kan doen op Hemelvaartsdag 2019. 

Hemelvaartsdag 2019: Wat is Hemelvaart? 
Op donderdag 30 mei is het dus Hemelvaartsdag. Bijna iedereen is lekker vrij, maar heel veel mensen hebben eigenlijk geen idee waarom. Dus, wat is Hemelvaart nou eigenlijk. Met Hemelvaartsdag herdenken Christenen dat Jezus is opgestegen naar God in de hemel. Dit gebeurde 40 dagen na Pasen. Hemelvaartsdag valt daarom altijd op een donderdag. 

hemelvaartsdag 2019 activiteiten
Hemelvaartsdag 2019: shoppen
In heel veel steden zijn op Hemelvaartsdag de winkels open, dus je kan natuurlijk ook lekker gaan shoppen met je familie of je vriendinnen. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan een woonmarkt om leuke interieurspullen te scoren of ga een keer naar een andere stad om te shoppen. Ga bijvoorbeeld naar Nijmegen, Leeuwarden, Designer Outlet Center Roermond of Zwolle. 

Hemelvaartsdag 2019: festivals
Ieder jaar zijn er tijdens Hemelvaartsdag weer heel veel leuke festivals. Superleuk om er één met je girlsquad te bezoeken en lekker dansjes te doen. Wij hebben een aantal festivals voor je opgezocht die er op 30 mei 2019 zijn:

♥ Jannarok (Diepenheim)
♥ Hemels Festival (Leeuwarden)
♥ Dauwpop (Hellendoorn)
♥ Dancetour Lelystad (Lelystad)
♥ Losjes Hemelvaart (Den Bosch)
♥ Rollende Keukens (Amsterdam)

Hemelvaartsdag 2019: dagje museum
Mocht het keihard gaan regenen, dan is shoppen of naar een festival gaan een iets minder goed idee. Gelukkig zijn er ook heel veel museums open op Hemelvaartsdag 2019. Let wel op, want heel veel museums hebben wel aangepaste openingstijden. Deze museums zijn leuk om te bezoeken op deze vrije dag: 

♥ MOCO Museum (Amsterdam)
♥ Het Stedelijk Museum (Amsterdam)
♥ Madurodam (Den Haag)
♥ Paleis Het Loo (Apeldoorn)
♥ Tassenmuseum (Amsterdam)
♥ Bakkerijmuseum (Hattem)

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook