News

Roos: 'Ik at een week lang thuisbezorgdmaaltijden en liet Instagram bepalen wat ik ging eten'

We hebben allemaal weleens geen zin om boodschappen te doen en te koken *zucht*. De verleiding ligt op de loer om een frietje te halen of een pizza te bestellen. Het klonk daarom ook als een droom die uitkwam dat Girlscene's Roos een week lang bezorgmaaltijden ging eten. We mean, niet koken en geen afwas!? Maar er was een twist, want júllie mochten bepalen wat ze ging eten. Hoe dat afliep? Dat lees je hier.

Dag 1: Dinsdag
De eerste dag van mijn challenge is aangebroken. Ik ga een week lang thuisbezorgdmaaltijden eten en ik laat jullie (via Instagram) bepalen wat ik ga eten. Ik at daarom de maandag nog even wat extra vitamientjes om dinsdag van start te gaan, want ik vreesde voor het ergste... Dinsdag lag ik jullie de eerste keuze voor. Wordt het een healthy salade of voor een vette hap van KFC? Ik plaatste de poll op Instagram en was er heilig van overtuigd dat ik vanavond gefrituurde kip met frietjes ging eten (en dat terwijl we 's middag al met McDonald's werden verrast op de redactie!). Ik dacht oké dit wordt een gigantische cheatweek toen ik mijn Instagram weer opende, maar tot mijn grote verbazing stond de salade voor. Ik liet de poll doorlopen totdat ik ging bestellen. Het was een close call kan ik je vertellen, maar het werd dus toch een salade die avond. Ik ging voor de 'Kippige pit' -salade want hier zat appelmoes bij en geloof me, deze combinatie was goddelijk.

Salade Kippige pit | Besteld bij: Venkel | €13,75 (exclusief bezorgkosten)

Dag 2: Woensdag
Dag één was een makkie. Hoewel ik normaal gesproken een fastfood-fan ben, vond ik het gisteren helemaal niet erg om een salade te bestellen. Vandaag kies ik voor een tricky poll en vraag ik jullie waarmee ik moet ontbijten. Ga ik een enorme zak snoep bestellen bij Jamin of wordt het een gezond ontbijtje van Rainbowls? Ik zette de poll 's ochtends toen ik wakker werd online en besloot dat jullie twee uur hadden om te stemmen. Jullie hebben me weer gematst! Stiekem vond ik dat helemaal niet erg, want kijk eens naar dit plaatje? Ik mocht onder andere genieten van een heerlijke rainbowl en deze was echt té lekker. Ze hadden op dit moment een fijne deal waardoor je er een sapje voor een prikkie bijkreeg. Winnen!

Pink rainbowl | Besteld bij: Rainbowls | €9,80 (exclusief bezorgkosten)
rainbowls amsterdam

Dag 3: Donderdag (Valentijnsdag)
Donderdag was het Valentijnsdag en stond er een date met m'n lover op de planning, maar bepaalden een deel van de date, namelijk: het eten. Natuurlijk wilde ik het wel spannend houden voor mij en m'n lover en liet ik jullie niet kiezen uit een romantisch 3-gangen menu versus Burger King (love it both!). Ik liet jullie kiezen uit spaghetti bolognese à la Lady en de Vagebond of Burger King. Stiekem met mijn fingers crossed, want erg romantisch is het niet om een Whopper naar binnen te werken op de dag van de liefde. Hoewel het eerst nog spannend was toen ik de poll na een uur bekeek (ik zag mezelf al zitten met twee voordeelmenu's op Valentijnsdag), kozen jullie uiteindelijk toch voor de spaghetti bolognese. Yay! Ik kan jullie vertellen dat mijn date er ook blij mee was. Kaarsjes aan, wijntje erbij (die hebben ze ook!) en als het nog past als afsluiter natuurlijk tiramisú.

Pasta bolognese | Besteld bij: The Italian Bistrò Project  | €11,59 (exclusief bezorgkosten)

Dag 4: Vrijdag
Vrijdag was het hoog tijd om te sporten en dat bord pasta met de nodige wijntjes er weer af te sporten. Dat dacht ik tenminste... Want hoewel het eerste deel van mijn challenge mij hartstikke goed afging (gezonde smoothiebowl en salade), was het nu over met de pret. Ik vroeg jullie wat ik na het sporten ging eten en ik kan jullie vertellen, dit was niet gezond. In plaats van waar ik normaal een gezond sapje voor mijzelf zou maken (of bestellen), moest ik nu een doos Dunkin' Donuts bestellen. Uh oh, net voor niets al die burpees gedaan. Maar hey, ik heb natuurlijk wel van de donuts genoten (en toen nog niet wist wat mij de rest van de week te wachten stond *oops*).

Donuts | Besteld bij: Dunkin' Donuts | €2,25 per donut (exclusief bezorgkosten)

Dag 5: Zaterdag
Zaterdag was het tijd voor #girlsnightout. Lekker eten met de meiden om vervolgens op stap te gaan. Maar wat stond er op het menu? Dat bepaalden jullie. Het moest uiteraard een goede bodem zijn, dus ik liet jullie kiezen tussen sushi en dikke vette nacho's. De stand ging gelijk op... en laten we eerlijk wezen sushi of nacho's is allebei no problemo. Hoewel sushi de koploper leek checkte ik 'm vlak voor het bestellen nog één keer en wonnen de nacho's met 51%. Ik bestelde de Nachos Mostachio met chipotle bbq roasted pork, want we dachten als we het doen, doen we het goéd. Helaas bleken de porties erg klein te zijn en werd dit uiteindelijk een soort voorgerechtje. En waar was de guacamole!? Nacho's zonder guacamole is friet zonder mayonaise... Jammer!

Nacho's | Senor Mostachio Amsterdam | Nacho's Mostachio | vanaf €9,50 per portie (exclusief bezorgkosten)

senor mostachio amsterdam

Dag 6: Zondag
Je kent het wel... Na een avondje stappen wordt je wakker en... WATER! Ook dit was er zo eentje. Nadat ik voor mijn gevoel de hele kraan had leeggedronken dook ik weer mijn bed in om de nodige uurtjes slaap in de te halen. Vervolgens werk ik wakker met een knorrende maag. Die mid night snack (tosti!) is inmiddels verteerd and we need hangover food. Of niet? Ik liet jullie mijn 'ontbijt' kiezen: óf een detox cleanse van The Cold Pressed Juicery, dit betekent een hele dag op sappen leven (inclusief anti-katershot!) waardoor ik me waarschijnlijk de dag erna als herboren voel óf de ultieme cravings tijdens een kater: pizza. Hoewel ik wist dat detoxen waarschijnlijk een beter medicijn was tegen die verschrikkelijke kater sprong ik toch een gat in de lucht dat jullie duidelijk ook een pizza het beste katermedicijn vonden. Yay! Als ik morgen maar weer gezond mag eten...

Pizza Salame Piccante & Margherita | Primo Pizza's Amsterdam | €20 (exclusief bezorgkosten)

Dag 7: Maandag
Maandag brak de laatste dag van mijn 'Eek week lang thuisbezorgmaaltijden bestellen'-challenge. En stiekem was ik best blij. Want hoe gezond de week ook begon, werd het met de dag ongezonder en ik begon zin te krijgen in iets gezonds. Uiteraard blijft dit een challenge en moest ik mijzelf op deze zonnige maandag ook uitdagen en liet ik jullie uit het volgende kiezen: een 'vette' kapsalon van de Vegan Junkfood Bar of de gezonde optie: een pokébowl van Sushito. Of ik deze week 'gezond' begon? Nope, ik mocht van jullie nog een dag op junkfood leven en ik besloot er maar gewoon van te genieten. Want kijk even naar deze heerlijke gerechtjes? Ik heb genoten. Hoe het mij beviel op een week lang op thuisbezorgmaaltijden te leven? Dat lees je hieronder.

Zoete aardappel friet, kapsalon, loempia's, kipnuggets | Vegan Junkfood Bar Amsterdam-West | €31,70 (exclusief bezorgkosten)

Eindconlusie: Een week lang op thuisbezorgmaaltijden leven (en Instagram koos wát ik ging eten)
Een week lang je eten thuis laten bezorgen, dat klinkt als een droom die uitkomt. Toch? Dat leek het voor Girlscene's Roos ook, maar ze besloot er een twist aan te geven. Ze liet jullie een hele week bepalen wat ze ging eten. Dagelijks plaatste ze een poll op Girlscene's Instagram met de vraag wat ze moest gaan eten volgens jou. En dan hebben we het niet over een AVG'tje of een pasta pesto, nee ze twee uitersten tegenover elkaar te zetten. En dat was best spannend!

Donuts na het sporten
Van ontbijten met snoep tot donuts na het sporten, het zat er allemaal bij. 'Ik was blij dat ik de week mocht starten met een salade, want zeg nou eerlijk. Na het weekend starten we het liefst zo gezond mogelijk. Toch was ik bij de poll met het ontbijten met snoep wel even bang en zag ik mijzelf al om 10:00 uur aan de zure matten... Gelukkig lieten jullie mij op dag twee ook gezond eten en ging het mij (tot nu toe ;-)) goed af. Wat een fitgirl zijn jullie. #happyme. Je begrijpt dat ik natuurlijk te vroeg had gejuicht, want hoe later in de week hoe ongezonder het werd. Ik at donuts na het sporten, nacho's met heel kaas, pizza op een katerdag én om af te sluiten ook nog eens friet, want ik had geen andere keus ;-)'.

Terug naar de supermarkt
Je begrijpt natuurlijk dat je na een week online eten een béétje lui wordt, want je kunt letterlijk álles laten thuisbezorgen. Van flessen wijn, tot snoep en gezonde sapjes. Het aanbod is reuze en dat beviel mij natuurlijk wel. Je kan bijna letterlijk alles tot aan je voordeur bezorgen. Hoewel ik enorm genoten heb van dit lekkers, was ik toch ook erg blij dat ik op dinsdag weer 'gewoon' naar de supermarkt mocht om mijn eigen boodschappen te kopen. Hoewel alle gerechten stuk voor stuk in de smaak vielen, bewaar ik deze luxe voor mijn echte guilty pleasure-momenten zoals bijvoorbeeld in het weekend en voor de dagen dat ik het echt (maar dan ook echt) te druk heb om te koken. Want hey, het scheelt je flink wat tijd in de week (lees: geen boodschappen doen, koken en afwassen), maar het kost ook heel wat knaken (bijna €140 en dat is exclusief verzendkosten). En nu ga ik snel naar de sportschool, want ik moet al die donuts, pizza's en alle andere gerechten die jullie mij hebben laten eten er weer even af sporten ;-).

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved