News

ASOS gaat retourneren waarschijnlijk binnenkort moeilijker maken en dit is de reden

Online shoppers opgelet! Als jij weleens online kleding besteld, dan heb je ongetwijfeld ook weleens iets retour gestuurd. Dat ene jurkje dat nét te krap zat of een jasje dat er in op het plaatje toch net iets anders uitzag... Eén van onze favo webshops, ASOS, gaat binnenkort retourneren moeilijker makken en dit is de reden.

ASOS maakt retour sturen waarschijnlijk moeilijker
Online shoppen is één van onze favoriete hobby's, wij vermaken ons makkelijk een paar uur op de website van ASOS. We gooien zonder pardon 80 items in ons virtuele winkelmandje om er vervolgens maar tien af te rekenen. Vervolgens krijgen we onze bestelling binnen en houden wij van die tien items alleen dat ene jurkje of dat toffe paar schoenen en dat is je ook goed recht, want: items zien er soms anders uit dan op het plaatje of vallen net anders dan gedacht. Wij zijn dan ook dol op websites die items gratis retour nemen zoals onze geliefde ASOS, maar wacht...

asos retouren moeilijk

Gedragen kleding retourneren
Helaas blijkt uit onderzoek onder 200 Britse retailers dat steeds meer klanten kleding bestellen, het vervolgens dragen en daarna weer terugsturen naar de webshop. Dan hebben we het niet over meiden die een paar jurkjes bestellen voor een feestje, ze aanpassen en er vervolgens één houden en de rest terugsturen. Nee, we hebben het over meiden die de kleding daadwerkelijk een hele dag (of zelfs meer) dagen dragen en het vervolgens tóch terugsturen. Iek! 

Niet ontvangen
Daarnaast gebeurt het regelmatig bij ASOS dat klanten 'claimen' een bestelling nooit te hebben ontvangen, terwijl ze het pakketje gewoon in ontvangst namen. De webwinkel is daarom zelfs in staat om op social media van klanten te checken of ze het item wel hebben ontvangen en dragen op foto's. 

Blacklist
Als het aan de webshops ligt is het dus hoogtijd voor een blacklist. Een blacklist is eigenlijk dus 'een 'zwarte lijst' om onder andere klanten tegen te gaan die gedragen items retourneren. Of dit plan ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd en wanneer is nog niet duidelijk, wij houden je op de hoogte.

Bron: Brightpearl | Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved