Lifestyle

De documentaire 'Emma wil leven' komt terug als theatervoostelling

Zes jaar vocht Emma tegen anorexia. Helaas mocht het niet zo zijn, want de tiener is er niet meer. Wellicht herken je dit verhaal, want een paar jaar geleden kwam de documentaire over het leven van Emma uit, waarin ze de strijd aanging tegen anorexia. Nu, ruim twee jaar later, worden theatervoorstellingen vertoond van de aangrijpende documentaire 'Emma wil leven' in verschillende theaters in Nederland.

Voorstelling 'Emma wil leven'
De voorstelling ‘Emma wil leven’ geeft een kijkje in het hoofd van iemand die aan een eetstoornis lijdt. Tijdens de voorstelling word je geconfronteerd met de strijd die Emma voerde tussen haarzelf en Anorexia. “Emma kon ook heel grappig zijn en dat deel van haar hebben we ook in de voorstelling verwerkt. Ik ben veel van Emma gaan houden maar gelukkig kan ik het ‘tot het gaatje gaan’ niet begrijpen” vertelt Lisse Knaapen, die Emma speelt in de voorstelling. Vandaag gaat de voorstelling in première en hierna worden theatervoorstellingen in verschillende theaters in Nederland vertoond. Check hieronder of de voorstelling bij jou in de buurt wordt vertoond.

Lees ook: Schokkende beelden van Emma (18) die de strijd tegen anorexia verliest

Human Concern
Naast de voorstellingen worden er door Human Concern vijf speciale voorstellingen georganiseerd en iedereen welkom; mensen met een eetstoornis en naastbetrokkenen. Na afloop van de voorstelling is het mogelijk om informatie te verkrijgen van ervaringsdeskundige therapeuten en (oud)- cliënten over herstel, de visie en de behandelmogelijkheden. 

Data van voorstellingen met Human Concern:

Den Haag: zondag 10 februari. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Theater de nieuwe Regentes
Amsterdam: zondag 3 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in het Compagnietheater
Zwolle: zaterdag 9 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Cultuurhuis Stadshagen
Tilburg: zondag 24 maart. Ontvangst vanaf 1.430 uur in Theater de Nieuwe Vorst
Utrecht: zondag 31 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Het Huis 

Daarnaast speelt de voorstelling Emma wil leven van Solo Stories van januari tot en met mei door het land. Klik hier voor data en tickets. En klik hier voor meer informatie of kaartjes voor de voorstellingen van Human Concern.

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook