Alles over masturberen: hoe werkt het en wat is masturberen?

Lifestyle door Esther

Bijna alle vrouwen masturberen, dus je bent echt niet de enige die weleens in bed zichzelf aan het vingeren is of gebruikt maakt van de douchekop voor een bevredigingssessie. Masturberen is zelfs gezond en het is lekker. Lees snel verder om alles te weten over masturberen. 

Wat is masturberen?
Masturberen houdt in dat je jezelf bevredigt door bijvoorbeeld jezelf te vingeren. Met vingeren bedoelen we dat je je clitoris streelt, om zo een orgasme te krijgen. Er zijn heel veel verschillende manieren om te masturberen en iedereen vindt weer iets anders fijn. Het gaat er om dat je bepaalde lichaamsdelen stimuleert. Dus bijvoorbeeld je borsten, tepels, billen of clitoris. Bij masturberen is dus niks gek en het is juist leuk om te experimenteren. 

Waarom masturberen?
Door te masturberen leer jij je lichaam nog beter kennen. Zo weet jij bijvoorbeeld precies wat je lekker vindt in bed, zonder seks te hebben met iemand anders. En als je dan het bed induikt met aan ander, kan je precies aangeven welke plekken jij lekker vindt. Misschien word jij juist wel heel erg opgewonden door aan je tepels te zitten. Daarnaast is masturberen de veiligste vorm van seks, want je kan niet zwanger raken of seksueel overdraagbare infecties oplopen.  

Lees ook: 4 manieren om te masturberen (zonder je vingers te gebruiken)

via GIPHY

Manieren om te masturberen
Zoals we hierboven al schreven zijn er heel veel manieren om te masturberen. We zetten ze hier voor je op een rij. En vergeet niet: iedereen vindt weer iets anders lekker. 

♥ Vingeren
Bij vingeren streel je met je vingers je clitoris, totdat je je hoogtepunt bereikt.

♥ Douchekop
De douchekop is ook een heel goed hulpmiddel om te masturberen. Zet de straal aan en richt de douchekop maar op je vajajay. Enjoy! 

♥ Seksspeeltjes
Lukt het je niet zo goed met de vingers? Een vibrator is dan je beste assistent. Het kan misschien iets te intens worden als je de vibrator tegen je clitoris houdt, maar het werkt ook al heel goed als je hem in de buurt van je clitoris houdt.

♥ 'Fantasy' orgasme
En dan is er ook nog een manier om te masturberen zonder ook maar iets te gebruiken. Voor deze 'fantasy' orgasmes hoef je alleen maar op bed te liggen en te dagdromen over jouw heetste experimenten. Hiervoor geldt wel: oefening baart kunst. 

Lees ook: Deze dingen moet je echt NIET gebruiken om mee te masturberen

via GIPHY

Aftrekken
Ook jongens doen aan masturberen, dit wordt ook vaak aftrekken genoemd. Met aftrekken ga je met je hand op en neer over de penis en de eikel. Het zorgt ervoor dat de boys klaarkomen. Ze kunnen het bij zichzelf doen of jij helpt een handje mee ;-). Dat laatste vinden de meeste mannen vaak heel erg opwindend. Bij aftrekken is het belangrijk dat je het rustig opbouwt en het tempo afwisselt. Daarnaast kan je tijdens het aftrekken ook zijn ballen en eikel strelen. 

Masturberen is gezond
Wist je dat masturberen hartstikke healthy is voor je? Heb je bijvoorbeeld heel veel stress? Dan word je door jezelf te bevredigen juist weer heel ontspannen. Daarnaast is het ook goed voor je nachtrust, verlaagt het je bloeddruk en het stimuleert je hersenen. 

Bron: Cosmopolitan.com, Seventeen.com, Allesoverseks.be | Beeld: Pixabay