Travel

De 5 meest bijzondere plekken ter wereld

Een citytripje hier en daar is leuk, maar er zijn zoveel prachtige plekken op de wereld dat we bijna niet meer weten wat we eerst moeten bezoeken. Heb jij al een bucketlist gemaakt? Wij hebben in ieder geval een aantal pareltjes die hier zeker aan toegevoegd mogen worden! We zetten de vijf mooiste, magische en bijzondere plekken voor je op een rij en het is aan jou welke je als eerste bezoekt. Lees je mee?

1. Tianzi mountains China
Kijk nou eens even. Hier wil je toch zijn. Het Tianzi berggebied bestaat uit meerdere hoge rots pieken waarvan de hoogste 1262 meter is! Met een kabelbaan word je 692 meter de hoogte in genomen en leg je een afstand van ongeveer twee kilometer af. Je zweeft dus als het ware tussen de rotsen door. Doet dit jullie niet ook een beetje denken aan de film Avatar, als ze rondvliegen tussen de rotsen? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EWP (@earthwonderfulplaces) on

2. Plitvice Nationaal Park, Kroatië
Dit park lijkt wel uit een sprookje te komen. Er zijn wandelroutes die je kan volgen langs prachtige watervallen en helderblauwe meren. Je eigen route samenstellen is ook mogelijk, net als een boottocht.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Plitvice Lakes National Park (@plitvicelakes_official) on

3. Glow Worm Caves, Nieuw-Zeeland
Wij zijn helemaal verliefd op dit plaatje. Hoe magisch moet het niet zijn om deze grot te ontdekken met een boot? Hier begin je mee met een tour en vervolgens loop je verder over aangelegde paden. In de grot zitten allemaal gloeiwormpjes die een magisch effect geven in de donkere grot. Verder vind je veel meer bijzondere dingen in de grotten, zoals watervalletjes, bubbelend water en vreemde rotsformaties. It's like magic!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Waitomo Glowworm Caves (@glowwormcaves) on

4. Cappadocië, Turkije
Cappadocië heeft één van de meest bijzondere landschappen ter wereld. Door extreme erosie heeft het landschap allerlei vreemde vormen, zoals de beroemde kegels. Het gebied bestaat vooral uit turfsteen waar zelfs huizen in zijn gebouwd. Dit is een prachtige plek om te bezoeken en ook zeker heel romantisch. Je kan namelijk een ballontocht maken! Hou je niet zo van hoogtes? Dan is het uitzicht van andere ballonvaarders ook al beeldschoon. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goreme Cappadocia Turkey (@butterflyballoons) on

5. Uyuni zoutvlaktes, Bolivia
Dit is de op één na grootste zoutvlakte van de wereld: Salar de Uyuni. Dit was ooit een onderdeel van een gigantisch meer, maar tegenwoordig loop je er gewoon overheen. Het strekt zich uit over een oppervlakte van 12.000 km2 en veel mensen gebruiken dan ook een jeep om er te komen. Dit prachtige landschap in Bolivia lijkt wel alsof je op een andere planeet staat...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bolivia (@bolivia) on

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved