Lifestyle

8 tips als je nog geen plannen hebt op Tweede Kerstdag

Zo, kerstavond en Eerste Kerstdag zijn achter de rug. Heel veel eten en tig kerstfilms later is Tweede Kerstdag aangebroken. Wat moet je toch in godsnaam gaan doen vandaag? Geen paniek, want wij hebben tips voor je, zodat deze dag alsnog een topdag wordt. Benieuwd? Lees dan snel verder.

1. Struin een kerstmarkt af (voor het geval je dat nog niet hebt gedaan)
De kerstmarkt is the place to be op Tweede Kerstdag. Ga gezellig met je moeder of een vriendin naar een kerstmarkt bij jou in de buurt en geniet van al het lekkers. Warme chocolademelk, wafels en oliebollen. Wat dacht je van Magisch Maastricht? Deze kerstmarkt is dit jaar nog groter en is zeker een bezoekje waard. Lees dit artikel voor meer informatie.

2. Cool Event in Scheveningen
Als op wintersport gaan iets te ver gaat voor je, kun je het ook dichtbij huis houden. In Scheveningen wordt de boel omgetoverd voor de ultieme wintersportervaring. Met een slee van de roetsjbaan en van schaatsbaan tot ijssculpturen. Ze zijn van alle markten thuis. Klik hier voor meer informatie. Als Scheveningen uit de richting is voor jou, dan kun je natuurlijk altijd nog een skihal bij je in de buurt opzoeken. 

3. Organiseer een high tea
Kerstmis is er om lekker te eten. Organiseer daarom een high tea om het af te leren. Het leukste is natuurlijk om de hapjes zelf in elkaar te flansen. Laat iedereen iets maken en kijk wie de grootste chef-kok is binnen je vriendinnengroep of familie. Gegarandeerd heb jij een middag vol gezelligheid. Nog een leuke theepot nodig om de high tea compleet te maken? Doe hier inspiratie op. 

4. De grote kerstfilm marathon
Kerstfilms: hate it or love it. Misschien komen de films ondertussen je neus uit. Als dat niet het geval is, dan is het heerlijk om Tweede Kerstdag te vieren met films. Heel veel films. Lekker op de bank in je chill outfit en het feest is compleet. Heb je inspiratie nodig voor de leukste kerstfilms? Lees dan dit artikel

Tweede Kerstdag tips

5. Winter Efteling
Wat dacht je van de Efteling, maar dan de wintereditie? Naast de attracties geniet je in de Winter Efteling ook van het IJspaleis, de langlaufbaan en een hoop entertainment. Als het allemaal iets te koud wordt, kun je je opwarmen bij het Vreugdevuur. Dat is nog eens wat anders op Tweede Kerstdag. 

6. Amsterdam Light Festival
Reis naar onze hoofdstad om alle lichtkunstwerken te bewonderen. Vaar met een bootje door de Amsterdamse grachten en je kijkt je ogen uit. Als je niet zo van varen houdt, dan pak je gewoon de fiets of ga je te voet. Klik hier om alle routes te bekijken. 

7. Ouderwetse gezelschapspellen
Als je er een beetje competitie in wil gooien op Tweede Kerstdag, dan is een spelletjesmiddag perfect. Je hebt vast wel vriendinnen of familie die te strikken zijn voor een potje Monopoly. Houd een toernooi met verschillende spellen en kom erachter wie de grote winnaar is. Natuurlijk verdient de winnaar wel een mooie prijs ;-). 

8. Fondue is de oplossing voor alles
Als je echt niet weet hoe je Tweede Kerstdag doorkomt, is daar altijd nog die ene doos op zolder met het fondueset. Laat een aantal chocoladerepen smelten en haal wat lekkernijen om erin te dippen. Kaas kan natuurlijk ook, voor de liefhebbers. Nog een fondueset nodig? Klik dan hier

Beeld: iStock | Bron: efteling.com, amsterdamlightfestival.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved