Lifestyle

9 herkenbare momenten als je een spinnenfobie hebt

'Het zijn maar kleine beestjes' en 'spinnen zijn banger voor jou dan andersom'. Deze  uitspraken krijg je van mensen die jou duidelijk niet begrijpen. De rest van de wereld vindt dat je overdrijft, maar jij weet wel beter. Jouw spinnenfobie is serieus en je vindt ze gewoon super eng. Ren jij ook gillend door het huis bij het zien van een spin? Dan zijn deze negen gedachtes ongetwijfeld herkenbaar.

1. Je krijgt al de kriebels bij het zien van een plaatje met een spin erop
Of een filmpje, ieuw! Je bent zó bang voor spinnen, dat je er niet eens naar kan kijken als ze nep zijn of op een foto staan.

2. Spinnen hebben haren op hun poten en dat is walgelijk
Heb je ooit die haren weleens van dichtbij gezien? Om in te vlechten zijn ze, heel vies. Hierdoor lijken ze echt op kleine monstertjes. Ook zo vies: van die behaarde rupsen. Getsie!

3. Ze bezorgen je een hartaanval
Hoe vaak gebeurt het niet dat jij gillend wegrent? Dan zit er weer zo'n zwart monster in de keuken, dan weer in de woonkamer boven de televisie en in het ergste geval komt er eentje naar beneden via een draadje. Recht voor je gezicht. OMG.

4. Check, dubbelcheck
Voordat jij ook maar één oog dicht doet moet je hele kamer door een inspectie. Elk kiertje en hoekje wordt grondig onderzocht en vergeet vooral je bed niet. Er zou toch maar... Noooo!
spin eng fobie
5. Sneaky spider
Als de temperatuur een beetje oploopt en het vochtig is buiten zie je in de ochtend overal spinnenwebben hangen. Van het ene bosje naar het andere, precies waar jij tussendoor moet fietsen. Jij krijgt al een hartaanval omdat het een spinnenweb is, maar de spin is dus nergens te bekennen. Totdat je de draden op je gezicht voelt... 'Zit ie op mijn hoofd?' 'In mijn haar?' 'Op mijn rug!?' 'Aaaaaah!'

6. Slapeloze nachten
Jij raakt uitgeput. Mentaal en fysiek ga je gewoon achteruit door die nare spinnen. Voordat jij gaat slapen moet je eerst je slaapkamer grondig inspecteren op spinnensporen. Wanneer je er eentje hebt gevonden, kruipt hij snel weg en is hij spoorloos verdwenen. Je zoekt nog in alle hoeken en gaten, maar helaas, geen spin te bekennen. Je doet geen oog dicht en zo gaat het elke nacht. Als je dan wel in slaap valt, droom je over enge spinnen die over je gezicht lopen. Brrrrr.

7. Ze zitten altijd op joúw fiets
Je fiets buiten laten staan is een no-go, want de volgende dag hangt er gegarandeerd een spin aan je stuur. No way dat jij die eraf gaat halen. Ben je nog op tijd voor de bus?

8. Spinnengrapjes zijn NIET grappig
Zo iemand die doet alsof hij een spin naar je gooit. Echt-niet-grappig. Of roepen dat er een spin op je zit. Hou op hoor. 

9. Je sluit bepaalde vakantielanden uit
Australië? Dacht het even niet! Daar zitten gigantische spinnen. Mooi land enzo hoor, maar hell no dat ik tussen de vogelspinnen ga zitten.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook