Food

Lekkere recepten voor een bijzonder paasontbijt

Yes! Het is bijna Pasen. Dat betekent voor de Girlscene redactie heel veel lekkere ontbijtjes. Brunchen met de familie of vrienden vraagt ook om lekkere gerechtjes. Om nu je lieve moeder te verrassen of je vriendlief een ontbijtje op bed te brengen, hebben wij een aantal heerlijke receptjes voor je op een rij gezet. Croissantjes en lekkere broodjes zijn natuurlijk altijd goed, maar als je echt wilt uitpakken volg je de volgende recepten ;-). 

1. Ontbijtpizza
Wat heb je nodig?

  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gram boter
  • water
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 125 gram verse ricotta
  • 1 sinaasappel, schoongeboend, 
  • 200 gram bosfruit uit de vriezer, ontdooid en uitgelekt
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 220°C. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter en water. Laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plek en druk het daarna uit op een bakplaat tot het zo groot mogelijk is. Druk of rol van het midden uit, zodat er een rand ontstaat. Besprenkel het deeg met de honing en verdeel de ricotta erover. Rasp één vierde van de sinaasappelschil, verdeel het over de pizza en daarna het uitgelekte fruit. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de pizza in twaalf minuten gaar in het midden van de oven. Yum!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ester (@essiehealthylife) on

2. Wentelteefjes met ricotta en aardbeien
Wat heb je nodig?

  • 1 ei
  • 200 mililiter volle melk
  • 4 sneetjes oud krentenbrood
  • 1 theelepel vanille
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram ricotta
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 2 eetlepels honing
  • 150 gram aardbeien

Hoe maak je het?
Doe de melk in een platte kom en klop het ei erdoor. Meng de vanille en het kaneel erdoor en leg een sneetje krentenbrood erin. Laat het een paar minuutjes weken maar zorg dat het niet te slap wordt. Je moet het nog wel kunnen pakken. Herhaal dit voor de andere sneetjes.

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een klontje boter. Bak twee sneetjes tegelijk een paar minuten per kant tot ze goudbruin zijn. Meng de ricotta ondertussen met de honing, rasp van sinaasappel en sinaasappelsap en klop even door. Serveer de frisse wentelteefjes met de ricotta en de aardbeien (of ander fruit). Heaven.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosy's Food (@rosys_food) on

3. Havermoutbakjes
Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 50 gram honing
  • 65 gram havermout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje snufje zout
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram fruit naar keuze of gemengde nootjes
  • basilicum

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175˚C en prak de banaan met een vork fijn en voeg de honing toe. Meng havermout, kaneel en zout in een aparte kom en voeg het banaan-honingmengsel toe. Verdeel 2 eetlepels van het beslag in een cupcake-vorm. Druk het beslag goed aan met je vingers zodat in het midden een kuiltje ontstaat. Bak de havermoutbakjes ongeveer tien minuten in de oven, haal uit de vorm en leg op een bord. Vul ze dan met twee eetlepels yoghurt per bakje en verdeel het fruit en/of de nootjes erover. Eigenlijk kan je ze vullen met alles wat je wil, zoals deze heerlijke noten met chocoladensnippers.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cookiecoeliakie (@cookiecoeliakie) on

4. Kokos-banaan pannenkoekjes
Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 6 eieren licht losgeklopt
  • 50 gram kokosrasp plus eventueel extra voor erover
  • 150 gram bosbessen
  • honing of ahorn voor serveren

Hoe maak je het?
Prak de bananen met een vork fijn in een kom. Klop de eieren en de kokos erdoor en voeg de bosbessen toe. Hou wat van de bosbessen achter om straks mee te serveren. Verhit olie in een koekenpan op middelhoog vuur met antiaanbaklaag. Schep één juslepel van het beslag in de pan en bak een pannenkoek. Als de bovenkant niet meer vloeibaar is draai je ze voorzichtig om met een spatel. Dit duurt ongeveer twee minuten. Bak dan nog een minuutje aan de andere kant en stapel de pannenkoeken op. Voor het serveren doe je er nog wat kokosrasp overheen en extra blauwe bessen. Wedden dat de familie vol bewondering naar jouw pannenkoekjes kijkt?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Frank 🌍🇳🇱 (NL 📍Arnhem) (@frankreijnen) on

5. Advocaat-chocoladetaart
Wat heb je nodig?

  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 gram cantuccini
  • 50 gram gesmolten boter
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram advocaat
  • 75 gram poedersuiker
  • 100 milliliter slagroom
  • 2 eiwitten
  • chocolade-eieren

Hoe maak je het?
Wie zei dat je geen taart mag als ontbijt? Het is Pasen, dus voor één keer mag het ;-). Bekleed een springvorm van 22 centimeter met bakpapier, week de blaadjes gelatine in koud water en vermaal de cantuccini. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter in de springvorm en druk aan. Roer de roomkaas met de advocaat en poedersuiker los.

Verwarm de slagroom en los hierin de gelatine op. Roer dit door het roomkaasmengsel. Sla de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door de vulling. Stort dan de vulling op de koekbodem en zet vier uur in de koelkast. Versier de taart tot slot met chocolade-eieren en andere paasachtige feestelijkheden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hijlkjes bakery (@hijlkjes_bakery) on

Bron: 24kitchen.nl, elleeten.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook