Lifestyle

Met deze 15 lifehacks overleef jij de winter

Winter is coming. Snotteren, bevroren tenen en een loopneus die oneindig lijkt… We herkennen het allemaal. De winter is soms super koud en guur. Nu valt het vaak wel mee in Nederland en wij geven een groot applaus aan de mensen die écht heftige winters moeten doorstaan, maar we willen het toch zo aangenaam mogelijk maken. Daarom hebben wij een aantal handige tips en tricks voor je, zodat jij de winter ‘overleeft’.

1. Je bed warm houden: Leg een fles met heet water onder de dekens voordat je onder de wol kruipt. Dit blijft lekker de hele nacht warm!

2. Beetje lastig fietsen in de sneeuw? Doe dan een aantal tie-wraps op vaste afstand van elkaar om je banden heen, net als een soort sneeuwketting bij auto’s. 

3. Gebruik zoveel mogelijk je oven. De warmte van de oven houdt de kamer ook lekker warm. Als je gerecht klaar is, zet dan de ovendeur open om zoveel mogelijk te profiteren van de hitte ;-). Begin maar vast met het zoeken van recepten en bakken maar! Inspiratie vind je hier

via GIPHY

4. Zit je lekker de hele dag op de bank? Gebruik dan een elektrisch deken in plaats van de verwarming op standje sambal te zetten. Elektrische dekens verbruiken namelijk maar heel weinig energie en als je toch op dezelfde plek blijft… Op zoek naar een budgetproof variant? Die shop je hier.

5. Dikke gordijnen houden goed de warmte binnen. Voel maar eens achter je gordijnen bij het raam, daar is het koud! Andersom geldt het ook voor in de zomer, dan houden de gordijnen de ruimte juist koel.

6. Zet een klein koelkastje in de tuin of op je balkon. Als het toch koud is, kan je net zo goed wat spullen koelen zonder er energie aan te verspillen.

7. Leg je pyjama op de verwarming of op een warme kruik. Als je dan in je pyjama schiet, is deze heerlijk warm.
8. Tocht het in je kamer? Dit zorgt ervoor dat er veel warmte verloren gaat. Maak kieren en gaten goed dicht en je bespaart veel meer energie.

9. Gaat je eyeliner niet helemaal lekker? Waarschijnlijk is je kwastje te koud. Hou het kwastje ongeveer tien seconden tussen je vingers, zodat deze een beetje opwarmt. Zo zit je eyeliner weer helemaal on fleek ;-).

via GIPHY

10. Hou je doucherituelen een beetje kort. Zo heeft het water minder kans om je huid uit te drogen. Volg deze tips om je gezicht goed te beschermen in de winter.

11. Je handen blijven meestal een beetje plakkerig na een heerlijke handcrème. Moet je toch snel de deur uit? Draag dan katoenen handschoenen. Dit zorgt ervoor dat het vocht goed wordt opgenomen.

12. Neem extra vitamine D. Normaal gesproken krijg je dit door het zonlicht al redelijk binnen en in de winter dus veel minder. Slik het ernaast en je voelt je gelijk een stuk beter.

via GIPHY

13. Zijn al je lekkere, grote truien gaan pluizen? Haal er een goedkoop scheermesje overheen om ze te ‘ontpillen’. Toch behoefte aan een nieuwe trui? Deze wil je hebben!

14. Wil je sneeuwscheppen? Spray eerst je schep in met bakspray, zodat de sneeuw er niet aan blijft plakken.

15. Draag zonnebrandcrème! Zelfs als het sneeuwt is je huid blootgesteld aan UV-stralen. Zorg er dus voor dat je dagcrème of foundation een goede SPF heeft. 

Bron: wisebread.com, canyouactually.com | Beeld: iStock

Must reads 👀