Lifestyle

Samenwonen: 7 belangrijke tips

Woohoo! Je gaat eindelijk samenwonen met je grote liefde. Het idee alleen al dat je samen gaat slapen, samen wakker wordt en gezellig samen ontbijt, klinkt toch hemels? In het begin is dit zeker zo, maar je moet je ook goed bedenken dat er heel wat bij komt kijken. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je, zodat samenwonen helemaal geweldig wordt én blijft.

Elke dag ruzie maken over rondslingerende of vieze was. Volle vuilnisbakken die niet worden geleegd en elke keer dat stomme voetbal... Je hebt al helemaal een horrorscenario in je hoofd voorbij laten komen toen je de sleutel in je handen kreeg. Nope! Als je deze tips opvolgt, wordt samenwonen een eitje!

1. Doe dingen alleen
In het begin ben je nog helemaal enthousiast en wil je álles samen doen, maar je merkt al snel dat je echt af en toe tijd voor jezelf nodig hebt. Ook al zijn jullie allebei thuis, als jij lekker je serietje wilt kijken en hij voetbal, dan moet dat ook kunnen. Je hoeft je echt niet schuldig te voelen als je een keer iets alleen gaat doen en andersom ook!

2. Praat over de inrichting
Je huis inrichten is één van de leukste dingen op aarde en waarschijnlijk heb je al helemaal in je hoofd hoe je het wil hebben. Die kussentjes daar, een velvet poef daar en... Ho, stop, wacht. Je vergeet iets, of nee, iemand: je boy. Die heeft namelijk ook een mening. Praat erover wat jullie al hebben, wat jullie absoluut willen houden en wat jullie kopen. Accepteer ook dingen die je niet helemaal hip genoeg vindt. Hij moet tenslotte ook al jouw frutsels aanzien ;-).

3. Bespreek de 'zakelijke' kant
Dit is één van de belangrijkste tips ooit als je op het punt staat om te gaan samenwonen. Hoe gaan jullie de huur en boodschappen betalen? Wie gaat de was doen en de rest van alle super saaie schoonmaaktaken? Het is fijn als je dit allemaal bespreekt en even zwart op wit zet. Spreek je verwachtingen uit en maak afspraken met elkaar.

4. Verdeel huishoudelijke taakjes
Het huishouden is en blijft natuurlijk stupid. Toch moet het gebeuren. Geef de ander de keuze in welke taak diegene wil doen. Als je iemand de opdracht geeft om het vuilnis naar buiten te brengen, krijg je waarschijnlijk een grote mond terug. Vraag wat hij of zij wilt doen, de vuilnis of de was? Dat werkt veel beter!
samen ontbijt bed

5. Blijf samen leuke dingen doen
Deze tip wordt langzaam vergeten als je wat langer samenwoont, maar is heel belangrijk. Het is namelijk makkelijk om samen op de bank te ploffen en niks meer te doen. Toch is het goed en leuk om af en toe samen de deur uit te gaan en een date night te plannen. Zo voorkom je de sleur. Dat jullie daarna samen in jullie huisje in slaap vallen is dan extra fijn.

6. Blijf communiceren
Het is belangrijk om te blijven praten met elkaar. Als hij elke avond thuis komt en al jouw vriendinnen zitten op de bank, is dat niet altijd leuk. Praat niet alleen over hoe je dag was, maar ook wat je plannen zijn voor die week en wat hij daarvan vindt. Zo voorkom je een heleboel gedoe... 

7. Verras elkaar!
Samen leuke dingen doen is natuurlijk belangrijk, maar je geeft er een extra leuke touch aan als je iemand verrast. Nee, niet met een scheet onder de dekens, maar met spontane dingen. Denk aan een lief briefje als jij eerder de deur uitgaat of neem zijn favoriete taartje mee. Het hoeft echt niet groot te zijn, als je maar laat blijken dat je aan die ander denkt.

Bron: Urbanchicks.nl, Cosmopolitan.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook