5 keer de leukste dagjes uit in de lente voor jou en je bestie

Travel door Floor J

Als de bloemtjes bloeien en de lammetjes worden geboren, weet je welke tijd van het jaar het is. De lente is begonnen! Het zonnetje schijnt steeds vaker en daar worden we blij van. De dikke truien mogen uit en het bankhangen met een kop warme choco is voorbij. Dit is de hoogste tijd om een leuk uitje te plannen en te genieten van de eerste zonnestralen. Wij geven je vijf tips voor een dagje uit in Nederland.

1. Fiets/wandeltocht
De lente is natuurlijk helemaal geschikt voor buitenactiviteiten. Huur een tandem, neem een volle picknickmand mee met allemaal lekkere hapjes en fiets samen met je bestie rond. De Veluwe, Utrechtse Heuvelrug of het Drents Friese Wold zijn hier perfect voor. Het strand is ook heerlijk als je even een dagje buiten wilt zijn. Fiets dan lekker naar het strand om even uit te waaien. Ook erg geschikt voor een romantische date trouwens ;-). 

2. High tea
Scones, brownies, sandwiches, taart, hartige lekkernijen… Sounds good! Geniet samen met een groep vriendinnen van een heerlijke high tea en klets lekker bij. Doe van tevoren even research waar ze de lekkerste variant serveren. Als je een kleiner budget hebt, maak dan de high tea zelf bij iemand thuis!
3. Pretpark
De lente is echt hét pretparkseizoen. Je hoeft geen jas aan dankzij de lekkere temperaturen, dus het is ook niet erg om even in de rij te staan buiten. Veel pretparken hebben ook speciale evenementen om de lente in te luiden. Struin met vriendinnen of met je liefje door het pretpark, eet lekker een frietje of haal een ijsje (dat mag weer) en geniet van het weer, maar vooral van elkaar. Weet je niet naar welk pretpark je wil gaan? Dit zijn de leukste van Nederland. 

4. Dierentuin
Een uitstapje naar de dierentuin is ook perfect in de lente. Als het meezit heb je heerlijk weer en loop je de hele dag in de frisse lucht (tenzij je langs de leeuwenpoep loopt). Dit is de tijd dat er veel babydiertjes geboren worden, wat het natuurlijk nóg leuker maakt. Schattige babyaapjes of welpjes bewonderen, zie je het al voor je? Cute!

5. Botanische tuin
In het voorjaar komen allerlei planten en bomen weer tot bloei en dat geeft een vrolijk gezicht. Dat betekent ook dat een heleboel tuinen in Nederland de deuren weer openen. Bijvoorbeeld het bekende Keukenhof in Lisse, Zuid-Holland. Hier word je als bezoeker opgefleurd door meer dan zeven miljoen lentebloemen, wow! Van narcissen tot hyacinten en van tulpen tot rozen. Oke, we geven toe: het is een toeristische attractie, maar wel een hele mooie. Één ding is zeker, je wordt er super vrolijk van.

Bron: Realsimple.com, Margriet.nl | Beeld: iStock