Lifestyle

Dit zijn de 7 leukste pretparken van Nederland

Of je liever in een heftige achtbaan zit en je dagelijkse dosis adrenaline binnen krijgt, of dat je toch liever rustig door het sprookjesbos struint, een pretpark is altijd leuk. Voor een dagje uit met vriendinnen, familie of je lover is een pretpark geschikt en je bent er de hele dag zoet mee. Wij zetten de 7 leukste en populairste pretparken voor je op een rij.

1. Efteling, Kaatsheuvel
De Efteling blijft toch wel onze favoriet. Het wereldberoemde pretpark in Kaatsheuvel is echt een klassieker en bestaat al sinds de jaren ’30. Het fijne aan dit sprookjesachtige park is dat het voor alle leeftijden geschikt is. Slenter door het sprookjesbos, ga in alle achtbanen of kijk je ogen uit in de Droomvlucht, Symbolica of de Fata Morgana. Van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat kan jij genieten van de Efteling!

View post on Instagram
 

2. Walibi Holland, Biddinghuizen
Ben je niet zo van de sprookjes en houd je meer van achtbanen? Dan moet je zeker een keer naar Walibi gaan. Je vindt hier zelfs de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Tip: Ga er een keer heen tijdens Halloween. Dan is het park omgetoverd tot griezelpark met allerlei enge wezens en loop je zelfs tot in de late uurtjes door het spookachtige park. Wil je er zelf ook angstaanjagend bij lopen? Probeer dan eens deze make-up look.

View post on Instagram
 

3. Duinrell, Wassenaar
Nog een populair park is Duinrell in Wassenaar. Waarschijnlijk kent iedereen de groene kikker wel. Het park is erg veelzijdig en voor alle leeftijden is er wat te doen. Eigenlijk heb je niet genoeg aan één dag om alle activiteiten te doen, daarom maken veel mensen er een weekendje of vakantie van. Duinrell heeft namelijk ook een gaaf zwemparadijs: Het Tikibad. Een indoor zwembad met spectaculaire glijbanen. Doe die badpakjes maar vast goed!

View post on Instagram
 

 

View post on Instagram
 

4. Attractie & Vakantiepark‎ Slagharen, Hardenberg
Dit is echt een park om met de hele familie heen te gaan. Het heeft spannende en snelle attracties, maar ook attracties voor jonge kinderen en ouderen. Voor als je oma toch nog een keer van de glijbaan wilt ;-). Het park heeft een beetje een Western stijl, dit komt omdat het vroeger een vakantiehuisjespark was waar je met paard en wagen kon rijden. Wist je trouwens dat je nog steeds een ritje kunt maken op een pony? Hoe leuk!

View post on Instagram
 

5. Drievliet, Den Haag
Het pretpark Drievliet ligt bij Den Haag en is voor zowel jong als oud. Het is niet heel erg groot, het park heeft vier achtbanen en twee waterattracties. Vroeger was het een landhuis waar een grote speeltuin voor lag. Kan je je dat voorstellen? Ze zorgen in Drievliet zeker voor entertainement. Ze hebben een Cinema 5D-theater waar je spectaculaire animatiefilms kijkt en een jungletheater, waar je naar een show kijkt die helemaal computergestuurd is. Cool!

View post on Instagram
 

6. Julianatoren, Apeldoorn
Als jong kind ben jij hier misschien al wel eens geweest. Julianatoren is meer geschikt voor wat jongere kinderen. Liefhebbers van piraten, prinsessen en dino’s hebben keuze uit genoeg attracties. Super leuk als je broertje of zusje hier een kinderfeestje viert of om gewoon zelf even weer lekker het kleine kind uit te hangen.

View post on Instagram
 

7. Avonturenpark Hellendoorn, Hellendoorn
Dit pretpark heeft meer waterattracties dan jij aankunt, met onder andere de ‘Wild Waterbaan’. Lekker voor op een zomerse dag dus! Of durf jij in de Tornado achtbaan? Wist je dat dit het oudste familiepretpark in Nederland is? Hellendoorn opende haar deuren in 1936. Toen was het nog een theehuisje met slechts een kermis voor de deur. Grappig, hè?

View post on Instagram
 

Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer te beleven valt in ons kikkerlandje? Bekijk dit overzicht voor nóg meer toffe activiteiten.

Bron: Dik.nl, Reistips.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀