Lifestyle

Zo breng je het voorjaar in huis

De winter heeft zijn charmes en voordelen, maar we kijken nu al erg uit naar de lente! Bij het voorjaar denk je meestal aan het zonnetje dat steeds vaker schijnt, vogeltjes die fluiten, frisse kleuren en geuren en de prachtige bloemen die overal verschijnen. Hier word je toch vrolijk van? Als je hier blij van wordt, is het superleuk om dit door te trekken naar je eigen huis of kamer. Wat is er nu leuker dan de lente in huis halen? Wij geven je zeven tips voor dat echte lentegevoel!

1. Bloemen
Dit is misschien een beetje cliché, maar niet minder waar. Met bloemen in huis haal je op een simpele manier de lente in huis. Een fris, mooi boeket met vrolijke kleurtjes zorgt meteen voor een zonniger interieur. Investeer in een mooie vaas zodat het boeket goed tot zijn recht komt. Als je geen tijd hebt om elke week een boeket uit te zoeken of je bent er gewoon niet zo´n ster in, dan is een bloemenservice misschien iets voor jou. Je krijgt elke maand of week een boeket opgestuurd! Zie het als een klein cadeautje voor jezelf. Dan hoeft je boy er niet meer aan te denken ;-).

2. Kleur
In de lente begint alles buiten prachtig te bloeien. Als je aan de lente denkt, denk je gelijk aan kleurtjes. Als je iets verder wilt gaan dan alleen bloemen, is het leuk om aan de slag te gaan met verf. Pak de verfkwasten en rollers erbij en kies een mooi voorjaarskleurtje uit. Je hoeft natuurlijk geen drastische veranderingen aan te brengen, maar een klein vrolijk accent is al erg leuk. Denk aan de pootjes van een kastje in een pastelkleur of verf een deel van een muur in een felle kleur.

3. Planten in huis
Planten maken je huis letterlijk een stuk levendiger, dus inkopen maar! Haal een stukje buiten naar binnen en stop de leukste planten in vrolijke bloempotten. Je kan bijvoorbeeld ook je eigen kruidentuintje beginnen in kleine bloempotjes. Tover je kamer in een echte urban jungle en dat lentegevoel is gegarandeerd!
4. Vrolijke kunst
Maak een muur vol met kunst. Dit is simpelgezegd een muur vol met prachtige foto’s, posters en teksten. Kies voor frisse kleurtjes en jouw favoriete teksten. Als je liever geen échte planten in huis haalt, knip dan een aantal mooie afbeeldingen van bladeren en planten uit en lijst ze in. Zo krijg je een leuke mix van kleuren, structuren en vormen in je huis!

5. Behang
Naast verf is behang natuurlijk ook erg leuk in je interieur. Er is zoveel keus! Je hebt super veel verschillende soorten behang, van exotische print tot aan vrolijke bloemen. Om in de lentesferen te blijven kies je voor een vrolijk printje en bedek je hier (een deel) van de muur mee. Een groot resultaat en verschil met maar een klein beetje moeite.

View post on Instagram
 

6. Andere stoffen
Vervang de winterse stoffen zoals wol en fluweel voor zomerse varianten! Kies voor linnen of katoen in lichte frisse kleurtjes. Hierdoor wordt je interieur wat lichter, precies wat bij de lente past ;). Als het dan weer winterse temperaturen aanneemt, leg je de andere kussens weer terug. Lekker budget, maar wel een leuk verschil.

View post on Instagram
 

7. Accessoires
Voor een voorjaarsinterieur hoef je niet gelijk al je meubels te vervangen. Met een paar mooie, licht en vrolijke woonaccessoires tover je een interieur al snel tot een nieuwe look om. Vrolijke kussens met print, een ander tapijt of mooie potten en vazen doen wonderen. Elke kamer krijgt makkelijk een voorjaarsvibe met kleurrijke accessoires.

Bron: Verveportraits.com, Thespruce.com | Beeld: iStock