Lifestyle

15 grappen die jij echt moet uithalen op 1 april

Yes, we mogen weer mensen in de maling nemen. 1 april is dé dag waarop je iemand eens even goed terug mag pakken of gewoon omdat het grappig is. De ene persoon ontvangt de grapjes iets beter dan de ander, dus hou het een beetje binnen de perken... Je wilt straks niet het hele jaar een boze collega achter je aan hebben. Het scheetkussen en gespannen plakband zijn verleden tijd, met de volgende tips geven we je inspiratie voor een hilarische 1 aprilgrap!

Een 1 aprilgrap is een traditie waarbij mensen elkaar voor de gek proberen te houden. Niet alleen in Nederland zien we de gekste grappen, maar zelfs internationaal grappen mensen er op los. In Frankrijk spreekt men van poisson d’avril (Aprilvis) en in Engelstalige landen wordt de dag April Fool’s Day (dwazendag) genoemd. Wat nu de reden is waarom mensen zijn begonnen met grappen op 1 april is onduidelijk. Uit sommige bronnen blijkt dat 1 april bestaat omdat mensen in de Middeleeuwen hard op het land aan het werk waren en behoefte hadden om te lachen en te plagen. Uit andere bronnen blijkt dat de betekenis van 1 april juist is ontstaan bij de Franse wijziging naar de Gregoriaanse kalender. Deze kalender veranderde toen Paus Gregorius XIII in 1582 opdroeg om deze te veranderen. De kalender liep namelijk van 25 maart t/m 1 april. Toen het kalendersysteem veranderde naar 1 januari, waren er toch nog mensen die nieuwjaar op 1 april vierden. Deze mensen werden gezien als vergeetachtig en dwazen, dus werden ze slachtoffer van allerlei grappen. Ga jij ook aan de slag met 1 april? goed, door naar de grappen.

april grappen flauw

1. Classic: stop een nepinsect in iemand zijn broodtrommel

2. Vervang het bolletje ijs in aardappelpuree...

3. Meng kittles met M&M's. Confused?

4. Stop talkpoeder of meel in de föhn van je moeder of zus (als ze het maar niet terug doet...)

5. Doe tandpasta tussen de Oreo's van je broertje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @minimixx3 on

6. Verwissel de 'duwen' en 'trekken' bordjes op de deur

7. Doe plastic over de wc-bril heen

8. Verander de taal van je lover zijn telefoon in het Chinees

9. Koop een bus wc-verfrisser, doe een tie-wrap om de drukker, trek de tie-wrap aan en gooi de bus naar iemand toe. Heerlijk fris op het werk, toch?

via GIPHY

10. Doop uien in karamelsaus. Heerlijk zo'n zoete appel...

11. Vul donuts met mayonaise, ieuw!

via GIPHY

12. Plak de auto van je vader helemaal vol met post-its. Simpel, maar grappig!

13. Plak een stukje plakband over de zender van de afstandsbediening. Eens kijken hoelang het duurt voordat iemand het doorheeft. 

14. Maak een screenshot van iemand zijn telefoon, verwijder daarna alle apps en stel de screenshot in als achtergrond. HAHA!

15. Knip van zwart papier een insect en plak deze aan de binnenkant van een lamp. Wedden dat je zusje gaat gillen?

via GIPHY

Moet je het toch even voor je zien? Bekijk dan deze video's. Enne... trap er nou zelf niet in hè?

Bron: Prankster.nl, Mirror.co.uk | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook