Fashion

Black Friday alarm: bij deze winkels shop je met flinke korting!

Yay! Korting op héél veel spullen, daar worden we super blij van. Met Sinterklaas en Kerstmis voor de deur komt het eigenlijk wel precies op het goede moment: Black Friday Nederland. Overgewaaid uit Amerika en in Nederland steeds groter aan het worden. We like it. Dit betekent namelijk een heel weekend lang mega veel kortingen op fashion, make-up, woonartikelen, accessoires, elektronica en nog veel meer. Wij vertellen waar je heerlijk kan shoppen met Black Friday Nederland.

De helft van Nederland is al tijden bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. Lootjes trekken, cadeautjes kopen en het plannen van het kerstdiner. Voor de andere kant van de wereld is Black Friday pas de officiële start van het kerstseizoen. Het gaat er in Amerika dan ook iets heftiger aan toe, maar sale doet gekke dingen met je. Herken jij dit ook? ;-). Black Friday Nederland begint op vrijdag 23 november en bij onderstaande winkels shop je met flinke korting!
shoppen stad sale
Wat is Black Friday?
Black Friday is in Amerika de dag na Thanksgiving, wanneer de meeste mensen ook vrij hebben. Het wordt gezien als het startschot voor de kerstaankopen. Om mensen naar de winkels te trekken, komen veel winkels met speciale aanbiedingen en uitverkoop. Sommige winkels openen eerder of later, maar elk jaar vormen er gigantische rijen mensen die natuurlijk allemaal de afgeprijsde producten willen bemachtigen.

Eigenlijk werd de naam voor het eerst gebruikt door de verkeersdrukte na Thanksgiving, maar een andere theorie is dat winkeliers voor het eerst dat jaar in 'het zwart' komen met de cijfers (dus winst maken). Verliezen worden namelijk meestal in het rood geschreven. Wel is het zo, dat kerst erg belangrijk is voor de omzet. Hoewel Thanksgiving in Nederland niet erg populair is, is Black Friday Nederland steeds geliefder. Hoe kan het ook anders, al die kortingen ;-).

Waar shop je nou die geweldige kortingen met Black Friday Nederland? Wij hebben de leukste winkels voor je op een rij gezet die op Black Friday Nederland meedoen. 

1. Bol.com

2. De Bijenkorf

3. Mediamarkt

4. Happy Socks

5. ASOS

6. C&A

7. Pandora

8. Coolblue

9. Mediamarkt

10. Wehkamp

11. About You

12. H&M

13. Sissy-boy

14. Boohoo

15. C&A

16. Hunkemöller

17. ICI Paris XL

18. VILA

19. Vero Moda

20. Hudson's Bay

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved