Lifestyle

Girls Issues: 'Ik heb mijn beste vriendin nodig'

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die heel graag weer met haar beste vriendin wil kunnen praten. 

Lieve Girlscene,

Ik ben een meisje van bijna vijftien en ik zit in de derde klas op het vwo. Ik woon in een klein dorpje met mijn beste vriendin die ook bij me in de klas zit, wat altijd super gezellig is. We gaan ook elke dag met de trein heen en terug. Het laatste jaar is heel moeilijk voor mij geweest op school, omdat ik met mijzelf in de knoop zit. Het allerliefst voetbal ik de hele dag door en ga ik niet naar school, maar ik heb een blessure aan mijn knie waardoor ik erg veel pijn heb. Ik voetbal alsnog stiekem en ik ben daarop vaak aangesproken. Ik wil heel graag profvoetbalster worden, dus het jaar is erg zwaar geweest met heel veel huilen. Mijn ouders en ik zijn tot een besluit gekomen om na de havo over te gaan op een andere school. Niet alleen omdat vwo te hoog gegrepen was, maar we gaan ook nog eens verhuizen in november.

Van mijn vriendinnen heb ik al afscheid genomen en ze vonden het allemaal heel erg, maar ze begrepen het ook goed. Mijn beste vriendin heeft het nog steeds niet verwerkt dat ik ga verhuizen en naar een andere school ga. Ik snap dat het heel veel is in één keer, maar ik heb op het moment mijn beste vriendin echt nodig. Als ik nadenk over mijn nieuwe klas en over hoe ongemakkelijk het gaat zijn omdat ik niemand ken kan ik wel janken. Ik wil graag weer met haar kunnen praten en dat ze me geruststelt zoals altijd, maar ik weet niet wanneer dat komt. 

X Anoniemvriendinnen vrouwen kletsen
 

Lieve Anoniem,

Wat een vervelende situatie! Als eerste raden we je aan om eerst goed te genezen van je blessure. Als je hiermee door voetbalt, wordt het misschien alleen maar erger en kan je straks helemaal niet meer voetballen. Zorg goed voor jezelf en geef je knie de tijd om te herstellen. Dan voetbal je daarna de sterren van de hemel! Dat je van het vwo naar de havo gaat is ook helemaal geen rare stap. Als jij het gevoel hebt dat je op de havo veel beter leert en alles aankan, dan is dat alleen maar fijner voor jezelf. 

Verhuizen en naar een andere school gaan is natuurlijk altijd spannend. Je moet nieuwe mensen leren kennen, maar als je open staat voor nieuwe vriendschappen moet dat zeker lukken! Misschien dat deze tips je helpen bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Zoek een groepje meiden uit waarvan jij denkt dat je er goed tussen past en praat hier gezellig mee. De pauze is natuurlijk het engst. Je wilt natuurlijk bij die nieuwe meisjes gaan zitten en dan zit er niks anders op dan er naartoe te lopen. Vraag vriendelijk of je bij hen mag gaan zitten. Misschien ben je in het begin niet helemaal op je gemak, maar dat zal snel veranderen. Vraag of ze een keer iets leuks willen doen, dat zullen ze vast waarderen. Dat betekent natuurlijk niet dat je jouw beste vriendin kwijtraakt. Probeer haar uit te leggen hoe jij je voelt en dat je heel erg graag haar steun wilt. Vraag haar of ze misschien nog ergens anders mee zit of waarom ze het niet begrijpt. Het beste is om gewoon eerlijk te zijn en niet af te wachten voordat het straks te laat is. Heel veel succes!

Liefs, Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Of heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je 'Girls Issue' en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.​

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved