Food

Deze producten kun je het beste eten als je honger hebt voor het slapen gaan

Veel mensen zeggen dat na een bepaald tijdstip eten slecht is voor je gezondheid, maar soms is het even niet anders. Het is dan ook niet het einde van de wereld als jij een lekker avondmaaltje naar binnen werk na 19:00 uur. Wat moet je dan eten als je weer eens met een lege blik de koelkast in staart? Wij geven je een aantal tips waardoor jij én lekker slaapt en een voldaan gevoel hebt.

Het is zeker waar dat je metabolisme langzamer werkt naarmate de avond vordert. Het eten van een maaltijd vlak voordat je wilt slapen is in de meeste gevallen niet erg slim. Bij sommige mensen zorgt dit zelfs voor maagzuur en je eten wordt niet goed verteerd. Maar als je door werk of school pas laat thuis bent, is het altijd beter om met een gevulde maag naar bed te gaan dan met een hongergevoel. Het liefst duik je lekker je bed in met héél veel snacks en heb je geen zin meer om te koken, maar op deze manier eet je veel slechte dingen en ook nog eens too much. De oplossing is een lichte maaltijd waardoor je een gevulde maag hebt, maar nog wel heerlijk slaapt. Probeer dit twee tot drie uur voordat je naar bed gaat te doen, zodat er nog tijd is om het grootste deel te verteren.

koelkast laat eten

1. Voeding met tryptofaan
Misschien denk je nu trypo-wat!? Maar het gevoel dat je van tryptofaan krijgt ken je vast wel. Het is namelijk een aminozuur dat ons slaperig maakt. Het is niet alleen te vinden in kip, maar ook in eieren, noten, zalm en kalkoen. Eet dit soort producten als je laat nog moet eten, want het verbetert je nachtrust.

2. Weinig vet
Vet verteert erg langzaam en blijft dus lang in je maag zitten. Dit zorgt 's nachts voor symptomen zoals maagzuur of een opgeblazen gevoel. Het is beter om koolhydraten en een beetje proteïnen te eten in plaats van een dikke hamburger. Denk aan scrambled eggs met wat fruit toe, een kleine salade met noten of een stukje kip met groenten. Dit is helemaal niet veel werk en je slaapt als een roosje.

3. Groene bladgroentes
Nog meer reden om groene groentjes te eten! Blijkbaar bestaat er een verband tussen foliumzuurtekort (dat zit in bijvoorbeeld bladgroenten) en slaapproblemen. Dus vergeet je dagelijkse dosis spinazie, sla, spruitjes en broccoli niet. Yum!

via GIPHY

4. Makkelijk verteerbare koolhydraten
Met het eten van koolhydraten komt er een stofje vrij dat je slaapcyclus helpt reguleren. Een kleine maaltijd met makkelijk verteerbare koolhydraten, zoals bruine rijst of quinoa met een beetje kip of zalm zijn ideaal als late night dinner. Geen zin om te koken? Een volkoren boterham met pindakaas en kaneel is gelukkig ook zeer geschikt.

5. Stevige snacks
Als je een beetje creatief te werk gaat is alles geschikt als avondeten. Zelfs snacks. Dan hebben we het natuurlijk niet over een bak popcorn, maar iets met een beetje meer 'substantie'. Denk aan crackers met kaas, yoghurt met granola, een bananensmoothie of een havermout met noten. Weet je niet welke snacks gezond zijn? Lees dan dit artikel

Bron: Refinery29.com, Cosmopolitan.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook