Lifestyle

7 simpele alternatieven voor als je geen ‘echte’ kerstboom wil

De traditionele kerstboom is mooi en sfeervol, maar het brengt veel gedoe met zich mee. De boom op- en aftuigen, al die naalden die door je kamer slingeren en het is ook nog eens slecht voor het milieu. Toch kun je ook een gezellige kerstsfeer creëren zónder traditionele kerstboom. Hoe? Wij helpen je graag een handje. Er zijn namelijk superleuke alternatieven voor de kerstboom.

Een alternatief voor een kerstboom is natuurlijk ook gewoon mogelijk als je eens iets nieuws wilt proberen. Ben je creatief en handig? Scroll dan snel verder voor onze favoriete alternatieven van de kerstboom. Hiermee vind je na drie maanden in ieder geval geen naalden terug in je bed. 

1. Houten kerstboom
Hij weegt niks, je bergt hem gemakkelijk op na gebruik en je hebt geen last van loslatende naalden. Enne… Zet hem gerust een maandje van tevoren op, want vroeg beginnen maakt je namelijk gelukkig. Lees hier hoe dit komt.
kerstboom hout kerst
Houten kerstboom, Bol.com | €7,95

2. Kerstboom op de muur
Een kerstboom op de muur schilderen is een makkelijk en origineel idee. Sla wat spijkers in de wand om je kerstlampjes en kerstballen aan op te hangen. En wat is kerst zonder lichtjes? Wedden dat er niemand is die dezelfde kerstboom heeft als jij? Als je liever niet aan de slag gaat met verf en spijkers, is een sticker ook een leuke oplossing.

3. Boom van polaroids
Hoe origineel is dit? Met polaroids van al je vrienden en familie een kerstboom creëren, we like it. Geen polaroids in huis? Je kunt ook gewone foto’s gebruiken die uiteindelijk één grote kerstboom vormen. Kerst vier je met elkaar, dus niks is leuker dan je familie op de muur te plakken. Heb je nog foto’s over? Maak een fotomuur op je slaapkamer! 

4. Dennentakken
Vind je dat bij kerst toch echte dennentakken horen? Als je een hele kerstboom te groot of te vervelend vindt, kun je ook kiezen voor een paar takken. Subtiele takken aan de muur met wat verlichting en decoratie, dit hoeft niet eens in boomvorm. Keep it simple.
5. Kerstboom op doek
Als je weinig ruimte hebt voor een kerstboom is een platte variant misschien een oplossing. Een kerstboom op doek tegen de muur lijkt net echt en geeft een gezellige sfeer, maar dan zonder alle troep en gedoe.

6. Kerstboom van kokers
We hebben ook nog een kleurrijke topper ertussen zitten. Hier moet je wel even wat rollen voor sparen. Je plakt ze op een kartonnen bord in een kerstboomvorm en de kerstdecoratie leg je gewoon in de rolletjes. Als je het iets rustiger wilt houden, laat je de decoratie wit of in neutrale tinten. It’s up to you!

7. Kerstboom op stokken
Zet een aantal lange houten stokken als een soort tipi-tent tegen elkaar aan. Drapeer er een aantal takken en slingers doorheen. Het is heel simpel, maar door de slinger van takken ziet het er toch stylish uit. Verlichting en kerstballen erin en de kerstboom is af. De cadeautjes zet je in het midden van de kerstboom neer. Mooi meegenomen: zo struikelt niemand erover. 

Bron: Harpersbazaar.com, Realsimple.com | Beeld: iStock

Must reads 👀