Travel

De leukste dierentuinen in Nederland

Een dagje quality time met de familie of een romantische date met je lover is altijd leuk in de dierentuin. Je kijkt je ogen uit en als je geluk hebt zie je bijzondere taferelen bij de dieren. Gelukkig hebben we veel dierentuinen in Nederland en dus keuze genoeg! Wij sommen de leukste bekende en minder bekende dierentuinen van ons kikkerlandje voor je op. 

1. Wildlands
In deze dierentuin in Emmen beleef je alle werelddelen en de dieren die daar wonen. Super gaaf! Er zijn verschillende ontdekkingstochten waarin je wordt omringd door bijvoorbeeld nijlpaarden, giraffen, neushoorns en zebra’s. Er is zelfs een Antarctica nagemaakt waar je in de kou de vrolijke pinguïns ziet. Romantische date?

2. Beekse Bergen
Safaripark Beekse Bergen is uniek, leerzaam en onvergetelijk tegelijk. Je wordt omringd door leeuwen, olifanten, nijlpaarden, krokodillen, neushoorns, pinguïns en ruim 1.400 andere wilde dieren! Ga samen de big five spotten. Met verschillende safaritochten is er genoeg te zien en te beleven. Wel in het karretje blijven hè.

3. Burger's Zoo
Bij Burger's Zoo ontdek je niet alleen prachtige dieren, maar leer je ook veel van hun leefomgeving. Het park is namelijk opgebouwd in delen. Je hebt de Safari, de Bush, de Desert, de Ocean en de Mangrove. Het toffe aan dit dierenpark is, is dat het een interactief park is. Je kunt onder andere duiken en de jungle in. Stop je duikbril maar in je tas.

4. Eekhoorn Experience, De Evenaar Exotisch Tuincentrum
Alleen de naam van dit park moet al genoeg zijn om direct in de auto te stappen. Bij dit tuincentrum zit een bamboetuin van tienduizend vierkante meter vol met eekhoorns. Er lopen er maar liefst vijftien verschillende soorten rond. En hoe schattig is dit, je mag de eekhoorns ook nog eens voeren. Te lief!

5. Diergaarde Blijdorp
In Diergaarde Blijdorp loop je onder de haaien, schilpadden en vissen door. Huh, lopen? Jaja, lopen. Ze hebben een glazen koepel gebouwd waar je doorheen loopt en alle zeedieren van dichtbij bekijkt. Naast Oceanium hebben ze hun uiterste best gedaan om de leefomgeving van alle dieren na te bouwen. 

via GIPHY

6. GaiaZOO
Bij GaiaZOO heb je de mogelijkheid om je fotografie skills op te krikken. Tussen de 150 verschillende dieren zit vast jouw fotomodel van de dag. Ook is er de mogelijkheid om super dichtbij de dieren te komen. Bij de doodshoofdaapjes sta ja zelfs oog in oog. Als dat geen mooi kiekje wordt weten wij het ook niet meer.

7. AquaZoo
Ook bij AquaZoo heb je de kans om aan je fotografie vaardigheden te werken, én je kunt er nog mee in de prijzen vallen ook. AquaZoo ligt in Leeuwarden, in hartje Friesland. Het is niet een heel groot park, maar daarom juist perfect om te combineren met een dagje Leeuwarden.

8. De Apenheul
Yes! Aapjes kijken. En dit keer niet vanaf het terras, maar in de Apenheul. Er leven ongeveer 35 verschillende soorten apen en in totaal bijna driehonderd. Ongeveer de helft van deze apen lopen los rond en komen soms op je schouder of je schoot zitten. In 2016 was de Apenheul gekozen tot leukste dagje uit. Genoeg redenen om met je vriendinnen binnenkort aapjes te kijken.

9. Ouwehands Dierenpark
Panda, panda, panda. De reuzepanda's Wu Wen en Xing Ya zijn wel een van de pareltjes van het dierenpark. Naast deze beren heeft het dierenpark ook nog het Berenbos. Hier zitten bruine beren die in het verleden mishandeld en verwaarloosd zijn. Hier kunnen de beren lekker hun gang gaan en herstellen. Het park heeft natuurlijk niet alleen maar beren, maar dat weet je waarschijnlijk wel van je favoriete programma toen je jong was. We hebben het uiteraard over ZOOP ;-).

10. Dolfinarium
Het grootste zeezoogdierenpark van Europa zit in ons landje in het plaatsje Harderwijk. Je hebt hier naast het bewonderen van de waterdieren ook de kans om haaien en roggen te aaien. Hij zijn niet de eerste wezens waar je aan denkt als je zin hebt in een knuffel, maar geloof ons, die beestjes zijn super lief.

11. DoeZoo
Als je naar DoeZoo gaat moet je niet bang zijn voor kleine beestjes. We hebben het hier niet over baby's aapjes of maki's, maar over kriebelbeesten. Jup, insecten. Ondanks dat insecten behoren tot een van de grootste dierenpopulaties, zijn er maar weinig parken aan gewijd. Daarom is het een super leuk initiatief en ook nog eens leerzaam. Misschien een idee om eindelijk eens over je spinnenangst te komen. 

Ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer te beleven valt in ons kikkerlandje? Bekijk dit overzicht voor nóg meer toffe activiteiten.

Leukste dierentuinen NederlandBron: Famme.nl, Hotelspecials.nl, vakantie-check.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved