Food

3 lekkere én makkelijke taarten voor kerst

Als we aan kerst denken, dan denken we naast alle gezelligheid, lampjes en cadeautjes ook aan héél véél eten. Of je nu een groot kerstdiner moet organiseren voor je familie of alleen voor je paps en mams, het kost allemaal al genoeg tijd en moeite. Toch wil je wel het lekkerste toetje ever op tafel zetten en daarom hebben wij drie makkelijke taarten paraat, die ook nog eens delicious zijn. Uitpakken met versiering en zoetigheden mag, het is tenslotte maar één keer per jaar kerst.

1. Chocolade kersttaart
Met dit recept kom je al helemaal in de kerstsferen. Eigenlijk is het gewoon een chocoladetaart, maar dan in de vorm van kerstbomen! Hier komt het recept:
Voor de taart:

  • 300 gram suiker
  • 125 gram boter 
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram amandelen, grof gehakt
  • 125 milliliter melk
  • 160 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout 
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Voor de decoratie:

  • 50 gram pure chocolade
  • 50 gram witte chocolade
  • Strooisels zoals zilveren balletjes
  • Kerstzuurstokjes
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Van de Zoete (@vandezoete) on

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de chocolade au bain marie. Mix de boter en de suiker in een kom en voeg de melk, eieren, gesmolten chocolade, bloem, cacaopoeder, vanillesuiker en een snufje zout toe. Mix vervolgens alles goed door elkaar. Spatel dan de gehakte noten door het beslag en schep dit in de ingevette vorm. Bak de chocoladetaart ongeveer 45 minuten in de oven totdat de bovenkant lekker knapperig is.

Als de taart een half uurtje is afgekoeld, verwijder dan de bakvorm en snijd de taart in acht punten. De zuurstokjes steek je als stam in de zijkant van de taartpunten. Zie je er al een kerstboom in? Met de pure en witte chocolade maak je de slingers. De strooisels zijn je kerstballetjes, dus ga lekker los! Over kerstbomen gesproken, zo versier jij je échte kerstboom.
taart kerst versiering2. Kersttaart met frambozen
Dit ziet er allemaal erg ingewikkeld uit, maar dat is het niet! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je deze prachtige taart maakt. Je familie zal vol bewondering naar je kijken als je dit op tafel zet.
Voor de chocolade taart:

  • 1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
  • 5 eieren
  • 50 milliliter water
  • 2 eetlepels cacao

Voor de frosting:

  • 100 gram poedersuiker
  • 150 gram roomkaas
  • 50 gram boter

Voor decoratie:

  • 3 bakjes frambozen
  • poedersuiker

taart kerst framboos
Maak de taartbodem volgens de verpakking en voeg twee eetlepels cacao toe. Verwarm de oven voor op 160 graden en bak de bodem in 35 minuten gaar. Laat de taart helemaal afkoelen en maak ondertussen de frosting. Dit doe je door de poedersuiker te mixen met de boter. Voeg de roomkaas toe en mix tot de frosting luchtig is. 

Dit stukje heeft wat precisie nodig: snijdt de taart horizontaal doormidden. Leg de bodem op een bord en spatel de helft van de frosting er op. Je mag af en toe wat over de rand duwen, zodat je het dripp effect krijgt. Leg een laagje frambozen op de frosting en bestrooi met poedersuiker. Leg de tweede helft er op en doe precies hetzelfde! 

3. Charlotte Russe met rood fruit
Als er één taart geweldig gaat scoren is het deze wel. Hij is makkelijk te maken (ja echt) en hij smaakt hemels. Met het rode fruit ben je gelijk in kerst-thema. 
Je hebt nodig:

  • 1 pak lange vingers
  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 gram kwark
  • 250 milliliter slagroom
  • 50 gram suiker
  • 125 gram rood fruit + extra om te decoreren
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thomas Skillington (@thomasskillington) on

Bekleed een bakvorm, met een doorsnee van twintig centimeter, met bakpapier. Verdeel de lange vingers over de bodem en tegen de zijkant van de vorm en zet ze met de gesuikerde kant naar buiten. 

Klop de kwark los met een lepel en klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de kwark en laat de gelatine vijf minuten weken in koud water. Laat het vervolgens smelten in een pannetje, met een eetlepel water en zet dit apart tot het iets is afgekoeld.

Spatel de gelatine door de kwark en verdeel het mengsel over de taartvorm. Pureer het rode fruit glad met een staafmixer en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Diepvriesfruit is ook prima om te gebruiken en vaak nog goedkoper. Laat de taart ongeveer twee uur opstijven en garneer daarna nog met verse rode vruchten. Easy hè? Weet jij eigenlijk waarom we een kerstboom neerzetten met kerst? Nee? Dat lees je hier.

Bron: Womansday.com, Cookingclassy.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook