Beauty

5 simpele beauty hacks zodat je lippenstift de hele dag blijft zitten

Lipstick geeft je uiterlijk en zelfvertrouwen een enorme boost. Het is alleen minder als je thuiskomt na een lange dag op school of werk en je ineens ziet dat je lippenstift over je kin is uitgesmeerd. Iets wat nog erger is: de hele dag rondlopen met lippenstift op je tanden zonder dat je het doorhebt. Om dit te voorkomen hebben wij vijf ontzettend handige tips voor je, zodat je lipstick wél de hele dag op je lippen blijft zitten.

1.Hydrateer je lippen

Je lippen hydrateren voordat je lippenstift opdoet is echt een must. Gebruik van tevoren een lipscrub en vervolgens lippenbalsem om de droge en schilferige huid van je lippen af te halen. Dit zorgt er ook voor dat de lippenstift niet vast komt te zitten aan de droge plekken.

2. Gebruik lipliner
Als je nog nooit lipliner hebt gebruikt is het tijd om hiermee te beginnen. Lipliner is namelijk hét geheim voor mooie, volle lippen. Begin met het aanbrengen van de lipliner bij de cupidoboog (op de bovenste lip het middelste gedeelte). Teken de omlijning van je lippen na tot aan je mondhoek. Kleur je lippen lichtjes in met de lipliner. Dit is de basis voordat je de lippenstift aanbrengt. Haal de slordige plekken van de lipliner weg met een vochtig doekje. Ben jij je dagelijkse make-uplook een beetje zat? Lees dit artikel om erachter te komen hoe je met budget make-up je dagelijkse look voor altijd verandert.

3. Gebruik een lipkwastje
Een lipkwastje gebruiken kost iets meer tijd dan het normaal opbrengen van je lipstick. Maar het gebruiken van een lipkwastje zorgt er wel voor dat je de lippenstift heel precies op je lippen aanbrengt. Met een lipkwastje moet je meerdere lagen aanbrengen, maar dan blijft je lippenstift wél de hele dag zitten.

4. Gebruik concealer of foundation
Neem deze gouden tip aan van onze favoriete Youtuber, NikkieTutorials. Als je concealer of foundation als basis gebruik op je lippen ziet de kleur van je lippenstift er veel feller uit. Niet alleen de kleur straalt, maar je lippenstift blijft door de goeie basis de hele dag zitten.

5. Gebuik poeder
Transparante make-uppoeder is dé oplossing voor een perfecte, vlekvrije lipstick-look. Als je de lippenstift hebt aangebracht is het belangrijk dat je met een tissue voorzichtig de restjes weghaalt. Pak vervolgens een kwast en doe daar een beetje transparante make-uppoeder op. Haal de kwast voorzichtig over je lippen zodat de poeder op de lippenstift komt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je lippenstift de hele dag blijft zitten, maar het maakt je lipstick mooi mat.

Ben je nog op zoek naar lippenstiften die de hele dag blijven zitten? Dit zijn onze zeven favorieten!

Makeup Revolution Retro Luxe Kits Matte Noble, Boozyshop | €7,95


Wet ‘n Wild MegaLast Liquid Catsuit Matte Lipstick Give Me Mocha, Boozy shop | €4,99


Nabla Dreamy Matte Liquid Lipstick Closer, Boozy shop | €14,90


Sleek Makeup Matte Me Gloss Fired Up, Boozy shop | €7,49


NYX Lip Lingerie Lipstick, Douglas | €8,35


Meet Matt(e) Hughes Lipstick, Douglas | €17,29.


Sugarpill Liquid Lipstick Tinket, Boozy shop €17,95

Bron: Hellogiggles.com, People.com, Nykaa.com, Glamour.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved