Beauty

Met deze 7 simpele beautytips krijg je een zuivere huid

Een zuivere en stralende huid is voor elke vrouw een droom. De één moet daar iets meer moeite voor doen dan de ander. Zeker door de warmte van de verwarming, heeft je huid wel een handje nodig. Zie je alweer een puistje verschijnen en weet je niet helemaal waar die onzuivere huid door komt? Waarschijnlijk is je huidverzorgingsroutine niet helemaal up to date. Wij geven zeven tips om een zuivere en stralende huid te krijgen en te behouden. 

Zo krijg jij een zuivere huid

1. Gezicht wassen
We beginnen gelijk met de belangrijkste basistip, namelijk het wassen van je gezicht. Niet alleen make-up, maar ook overtollig talg, zweet en vuil hopen zich op gedurende de dag en verstoppen je poriën. Als je niet je gezicht wast, vraag je om een pukkeluitbraak. 's Avonds te moe om je gezicht schoon te maken? Zet dan een voorraadje gezichtsdoekjes op je nachtkastje zodat je in ieder geval met een 'redelijk' schoon gezicht gaat slapen. Je gezicht goed wassen en schoonmaken blijft natuurlijk het beste voor een zuivere huid. 

2. Reinigen 
Om het gezicht goed te reinigen is het goed om een cleanser te gebruiken. Maak eerst sop in je handen en masseer het rustig met je vingers in je gezicht. Doe dit voor ongeveer 30-45 seconden, want zo lang duurt het écht om al het vuil van je gezicht te weken. Was vervolgens alle cleanser van je gezicht met lauwwarm water en zorg ervoor dat er geen restjes overblijven! 

3. Exfoliëren
Het is belangrijk om ook je dode huidcellen te verwijderen die de onderliggende glowy skin bedekken. Een exfoliant weekt als het ware je dode huidcellen los en reinigt tot diep in de poriën. Ook heeft het een ontstekingsremmende werking wat weer helpt tegen puistjes. Doe dit pas op een gereinigde huid voor de beste werking. Wat je vooral niet moet doen is je puistjes uitknijpen! Je leest hier waarom.

4. Hydrateren
Nu je huid heerlijk schoon is, is het tijd om je huid te hydrateren. Dit doe je met een moisturizer of hydraterende dagcrème. Niet alle moisturizers hebben een SPF, dus vergeet je zonnebrandcrème niet! Wist je dat zelfs een vette huid een vochttekort kan hebben? Om het tekort aan vocht te compenseren maakt je huid extra talg aan. Teveel talg betekent verstopping en verstopping betekent puistjes... Je snapt hem wel. Drink voldoende water en gebruik een vochtinbrengende crème die past bij je huid. Benieuwd welk huidtype jij hebt? Lees het in dit artikel

5. Telefoon schoonmaken
Je gezicht schoonmaken is natuurlijk een goed begin, maar externe factoren zoals je telefoon zijn soms ook slecht voor je huid. Heb je puistjes op je wangen waar je ongeveer je telefoon houdt tijdens het bellen? Dit komt misschien wel door je telefoon, die vol bacteriën en viezigheid zit. Moet jij je bedenken waar je telefoon allemaal mee in aanraking komt, ieuw. Reinig je telefoon eens in de zoveel tijd met een anti-bacteriëel doekje om dit soort viezigheid op je gezicht te voorkomen.

6. Kussensloop verschonen
Het niet verschonen van je kussensloop zorgt ook voor huidproblemen. Zelfs als je elke avond je gezicht goed wast zitten er veel bacteriën op je kussen. Je haar, handen en zelfs producten van je gezicht laten viezigheid of product achter op je kussen die je poriën verstopt. Schaf dus wat extra kussenslopen aan en was ze om de paar dagen!

7. Make-up kwasten wassen
Jij denkt nu misschien: 'Omg dit heb ik nog nooit gedaan!' Begin er dan snel aan, want de duurste crèmes doen helemaal niks als jij elke dag met een kwast vol bacteriën je gezicht poedert. Schoonmaken doe je met een brush cleanser of baby shampoo. Gebruik je een beautyblender? Vervang deze dan eens in de zoveel tijd en maak je kwasten elke drie weken schoon. Zo doe je dat dus...

Bron: Seventeen.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
10 meiden hebben deze blog geloved