5 leuke DIY-ideeën voor je Sinterklaas surprise

Lifestyle door Dawy

De feestdagen komen steeds dichterbij en je komt steeds meer in de feeststemming. Je spreekt met je vriendinnen af om op sinterklaasavond lootjes te trekken en surprises voor elkaar te maken. Een superleuk idee, maar wat voor een surprise moet je maken? Je wil niet aankomen met een ingepakte doos met een strik erop. Geen paniek! Wij hebben namelijk vijf originele surprise-ideeën voor je op een rij gezet. Kijk je mee?

1. Voor de unicorn lovers
Unicorn lovers worden helemaal blij als ze een cadeautje krijgen met een eenhoorn-thema. Wat als je een eenhoorn-surprise maakt? Deze surprise maken is heel makkelijk. Je stopt je cadeaus in een doos en verft hem wit. Daarna plak je de oren erop en die bedek je die in roze glitters. Het enige wat je dan nog moet maken is een hoorn, manen en de ogen. Maak de hoorn en de manen met glitterpapier. Die koop je bij de hobbywinkel. Op Google zoek je een paar ogen op voor je unicorn en print die uit. Binnen een uur heb je jouw supertoffe surprise af en ben je helemaal klaar voor pakjesavond.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Surprise-piet (@sinterklaas_surprises) op

2. Voor de muzikale girls
Heb je toevallig het lootje getrokken van je muzikale bestie? Heb jij even geluk. Want hoe leuk is het om een gitaar als surprise te maken? Hier heb je ook niet veel spullen voor nodig. Een schoenendoos waar je al je cadeaus in doet en één langwerpige doos voor de snaren. Daarnaast heb je zes snaren nodig om je gitaar compleet te maken. Heb je deze items bij elkaar? Dan is je gitaar al bijna zo goed als af. Het enige wat er nog moet gebeuren is het versieren. Dit is het leukste deel van het maken van de surprise. Gebruik kleuren die perfect passen bij de persoonlijkheid van je muzikale bestie.

3. Voor de dierenvriend
Is je bestie helemaal gek op schattige dieren? Dan heeft ze geluk dat jij haar lootje dit jaar hebt getrokken. Je gaat namelijk een schattige pinguïn maken. Deze surprise is niet alleen super schattig maar ook heel eenvoudig om te maken. Je hebt twee lege flessen nodig. De flessen snij je beide doormidden en zet je de onderkanten op elkaar. Voordat je dit doet is het belangrijk om alvast je cadeautjes in de fles te stoppen. Verf vervolgens de samengestelde fles helemaal wit. Wacht tot de verft droog is voordat je aan de volgende laag begint. Knip de vleugeltjes uit, gebruik hier zwart papier voor. Als laatste ontwerp je de must. De muts is de onderkant van de lege fles. Verf deze in de kleur die je leuk vindt en *tadaah* je schattige pinguïn is klaar voor pakjesavond. Wil je je surprise extra leuk maken? Doe je pinguïn ook nog een sjaaltje om.

4. Voor de city girl
Gaat je bestie binnenkort verhuizen of op kamers? Maak voor haar dan een rijtje knusse Hollandse huisjes. Deze huisjes maken is simpel en uniek. Gebruik drie of vier lege pakken melk of vla. Maak deze flessen van binnen goed schoon voordat je deze gaat gebruiken. Knip de onderkant van de verpakkingen open zodat je daar de cadeaus in kan stoppen. Verf de flessen zwart en lijm ze vervolgens aan elkaar. Maak met karton de daken, raampjes en deuren van de huizen en versier deze met vrolijke kleurtjes. Heb je een fles met een schroefdop? Geen probleem. Gebruik deze als schoorsteen. Knip als finishing touch een rookwolk uit karton en stop die in de schroefdop.
5. Voor de Tumblr-fan
Je ziet het overal op het internet voorbijkomen, een Fuiji Instax mini polaroidcamera. Is je vriendin gek op foto’s maken en houdt ze van een urban stijl? Dan zit je bij het maken van een polaroidcamera goed. Een polaroidcamera maken klinkt als een hele klus, maar eigenlijk is het heel simpel. Je hebt een als basis een vierkante doos nodig. Daarnaast moet je ook gekleurd papier, karton en een polaroidfoto hebben voor deze surprise. Stop je cadeautjes in de doos en begin vervolgens met het vormgeven van je camera. Beplak je vierkante doos met gekleurd papier. Maak van het karton een cameralens en plak deze vervolgens op de doos. Teken met een stift de details van de camera na op de doos.  Je camera bijna klaar, maar nog wel een beetje leeg. Wil je nog een leuk detail toevoegen? Plak de polaroidfoto bovenop de camera, waar normaal de foto’s uit zouden komen.

Ben je door deze DIY-ideeën al helemaal in de Sinterklaas-stemming? Met deze originele ideeën steelt jouw surprise de show op pakjesavond.

Bron: Thesprucecrafts.com | Beeld: iStock