Lifestyle

5 reistips voor een vleugje zomer in de herfstvakantie 2019

De herfst is aangebroken. De zomerse uitstapjes zijn helaas afgelopen, maar wist je dat je in de herfst ook super goed op vakantie kan gaan? Je loopt niet meer in 35 graden te puffen, al die toeristen lopen niet meer voor je voeten en de temperaturen zijn perfect. Ook zijn de prijzen meestal veel lager nu het zomerseizoen voorbij is. In september is er altijd iets te doen, wat dacht je van een festival? Als je liever richting de zon gaat moet je het iets verder zoeken. Wij geven je 5 zomerbestemmingen voor perfect voor de herfst.

1. Kroatië

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dylan Berkrey (@berkrey) on

Dankzij de mooie stranden en de helder blauwe zee is Kroatië een geliefde vakantiebestemming in de zomer. In september vertoef je nog heerlijk en toeristen zijn allemaal weer aan het werk in eigen land. Bezoek dit land aan het begin van de herfst voor de prachtige historische stadjes en mooie natuur. Misschien pak je nog wel wat zonnestralen mee op het strand ;-).

2. Praag, Tjechië

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DeReisagent (@dereisagent) on

Liefhebbers van architectuur en geschiedenis zijn hier op de juiste plek. Hier slenter je door mooie oude straatjes en in september is de temperatuur nog lekker mild. Voor een strandvakantie ga je hier niet heen, maar het is absoluut een citytripje waard.

3. Rhodos, Griekenland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tanja (@_januarkind) on

Dit prachtige eiland heeft ongeveer alles voor een summer like vakantie. Je vindt hier mooie stranden, middeleeuwse kastelen en het oude gedeelte is benoemd als World Heritage City. Je eet hier heerlijk vers seafood en barretjes en uitgaansgelegenheden zijn er genoeg. Niet onbelangrijk: de stranden zijn in september nog warm genoeg, net als de zee. Deze koelt namelijk heel langzaam af dus geniet er maar snel van!

4. Lissabon, Portugal
Lissabon stad september
Lissabon is een hele populaire bestemming. Niet heel gek ook met al die prachtige gebouwen vol met de typische Portugese tegeltjes. De stad is daarom erg kleurrijk en heeft veel mooie uitkijkpunten. In september is het zelfs nog rond de 25 graden en het grote deel van de drukke massa zit alweer op het werk of op school. 's Avonds eet je heerlijk bij een van de tavernes waar je verse vis direct uit de zee komt. Yum!

5. München, Duitsland

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Photo_Florez_Julio (@photo_florez_julio) on

Trek die lederhosen maar vast uit de kast, want in september beginnen de Oktoberfeesten in München. Duizenden mensen komen hier naartoe om biertjes te drinken in een van de tenten. Ben je niet zo'n bierdrinker? Op een uurtje rijden van de stad ligt Neuschwanstein Castle op een prachtige berg. Ze zeggen dat dit kasteel de inspiratie was voor Disney's Sleeping Beauty.

Dus pak die koffer maar in!

koffer roze vakantieBron: Brit.co, cntraveller.com, Travelandleisure.com | Beeld: iStock, Instagram

 

Lees ook: Waan je in het wilde westen met de Slagharen kortingscode!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved