Food

5 gezonde én zoete smoothie recepten om je dag gezond te beginnen

Geef maar toe, je hebt niet altijd zin om groente te eten. Als de gezonde salades je uiteindelijk ook gaan vervelen hebben we hier de oplossing voor je. Onze favoriete groene smoothie recepten die bovendien ook heerlijk zoet zijn. Je zal je broodje met hagelslag hierdoor niet gaan missen!

1.De spinazie powerboost
Gatver, spinazie in de ochtend? Ja, je leest het goed. Het klinkt natuurlijk niet heel smakelijk maar als je spinazie mixt met een of twee fruitsoorten proef je er niks van. Banaan is hier een van de hoofdrolspelers, dit is een fruitsoort die ervoor zorgt dat de smoothie overheerlijk zal smaken. Dit is een vrij simpele smoothie. Je doet een halve banaan in de blender, een gepelde sinaasappel en een handje vol verse bladspinazie. Hier kan je altijd nog zaden aan toevoegen, bijvoorbeeld lijnzaad of chiazaad om het nog gezonder te maken. Deze zijn goed als je een extra boost nodig hebt voor bijvoorbeeld een lange werkdag of een belangrijke toets.

2. Matcha & peer smoothie
Als je op zoek bent naar een smoothie die je een energie boost geeft en helpt herstellen na een stevige work out, dan zit je hier goed. De matcha thee smoothie heeft alles wat je nodig hebt aan vitamines op een dag. De peer geeft de lekkere zoete smaak en bevat veel vitamine C, dit is vooral goed voor je huid. Een energie boost en een porseleinen huidje? Klinkt als een droom! Wat heb je nodig? Eén rijpe banaan, een hand vol bladspinazie, één geschilde peer, een halve theelepel matcha poeder en tot slot vul je de rest van de beker aan met ongezoete amandelmelk. Een heerlijk én vlot begin van de dag, want deze smoothie is namelijk binnen vijf minuten klaar.

3. Koko-loco smoothie
Nu je een prachtig huidje hebt wordt het ook tijd om je lichaam goed te verzorgen. Gelukkig hebben we hier ook de ideale smoothie voor. Dit is een smoothie die je het hele jaar door kan drinken want deze fruitsoorten liggen altijd in de schappen. Wat heb je voor deze smoothie nodig? Eén gepelde sinaasappel, een halve banaan, een handje bladspinazie, een theelepel chiazaad of lijnzaad en tot slot aanvullen met kokosmelk en ijsblokjes. Hmmm!

4.Banana blueberry smoothie
De ingrediënten voor deze groene smoothie verbazen je misschien, maar hij is overheerlijk. Ook hiervoor heb je een banaan nodig, een hand vol boerenkool, een handjevol blauwe bessen, één eetlepel quinoa vlokken, één theelepel hennepzaad, 50 milliliter kokoswater en tien milliliter citroensap.

5.Mango, spinazie en meloen
Dit is de meest zomerse variant van de smoothies. De meloen maakt de smoothie frisser en zoeter van smaak. Wat heb je hiervoor nodig? Een halve geschilde mango, een hand vol bladspinazie, vier stukken watermeloen en voeg tot slot wat kokosmelk toe.

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved