Fashion

Met deze 6 tips maak jij je eigen inloopkast

Als je bij de familie Kardashian-Jenner hoort, is een inloopkast bijna vanzelfsprekend. Met een inloopkast ter grootte van ongeveer een heel dorp, nam Kendall Jenner Vogue mee voor een 360-graden tour. Jaloers! Een droom voor bijna elke vrouw die vaak onrealistisch lijkt. Maar wist je dat jij heel simpel ook je eigen inloopkast kan creëren? Dit kan gewoon in je (slaap) kamer. Hoe je dit doet? Lees snel verder.

Alsof we nog niet jaloers genoeg zijn op het supermodel, geeft ze ons ook nog eens een kijkje in haar gigantische inloopkasten. Want ja, ze heeft er namelijk meerdere. Schoenen, tassen, kleding, allemaal netjes gesorteerd en in aparte kasten opgeborgen. Het lijkt wel een klein winkeltje. Kijk en huiver.

Haar tweede inloopkast (overdreven much) gebruikt ze meer als 'fitting room'. Kledingrekken vol om te passen en moodboards met potentiële outfits, maken deze ruimte tot een echte meisjesdroom. Nu snappen we dat dit erg next level is, maar een echte inloopkast is voor iedereen weggelegd. Je hebt niet eens extra kamers nodig, alleen een extra ruimte. En deze creëer je op een simpele manier.

interieur, inloopkast, gordijn

Gordijnen
Een gemakkelijke en handige manier om je eigen inloopkast te creëren, is door een scheiding te maken door middel van gordijnen. Met een rails op het plafond en op de grond is het zelfs mogelijk om schuifdeuren te gebruiken. 

Kasten
Nog simpeler is het gebruik van kasten. Zet een aantal losse kasten naast elkaar in een U-vorm of een L-vorm en je bent klaar. Heb je in je (slaap)kamer een nis waar je niks mee kan? Plaats een losse kast of bevestig planken aan de muur. Een prima basis voor je inloopkast. Leuke tip: hang een stang tussen twee muren waar je je kleding aan op hangt. Hang ze op aan houten of metalen hangers, dit oogt gelijk netjes en rustig.
inloopkast, kast, interieur, diy

Planken
Heb jij bijvoorbeeld een zwak voor schoenen? Kan je het niet laten om steeds een nieuw paar aan te schaffen? Dan verdienen ze waarschijnlijk een mooi plekje in je inloopkast. Hang een aantal planken op en zet daar al je schoenen netjes neer. Heb je een grote collectie? Maak een schoenenkast! Door ze op kleur en soort te sorteren zie je gelijk wat je in huis hebt. Bij een kleinere collectie berg je ze op in een mooie bak en zet je deze op een plank boven je kleding.

Personal touch
Als je van prints en kleur houdt, is je kast misschien al redelijk druk. Wil je toch accessoires neerzetten? Doe dit dan als al je kleding er in hangt. Zo zie je gelijk waar in je kast nog iets ontbreekt. En niet te vergeten: een spiegel. Kies een redelijk grote spiegel, hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Hoe groter, hoe beter. Je wilt wel je outfit goed kunnen beoordelen. Geen ruimte meer? Kies voor spiegelende kastdeuren. Twee vliegen in één klap.

Licht is the key
Licht is super belangrijk, waar dan ook in huis. Als het wat donkerder is in je kamer, is het fijn dat je je aangetrokken outfit wel ziet. Heb je geen ramen bij je inloopkast? Kies dan voor licht in een natuurlijke kleur. Door kunstverlichting lijken de kleuren namelijk soms anders. Niet te warm en niet te koel licht, dan kom je het dichtst bij de realistische kleur.

Meubels
Heb je toch redelijk wat ruimte over? Het plaatsen van een mooie fauteuil is een goed idee. Zo kan je bijvoorbeeld je setje voor de volgende dag al klaar leggen, of gewoon heerlijk genieten van je mooie inloopkast! 

Hopelijk heb jij nu genoeg tips om zelf aan de slag te gaan. Toch wat meer inspiratie nodig? Kijk dan even naar onderstaande video's!

Bron: Cosmopolitan.com, Homify.nl, Roomed.nl | Beeld: iStock

Ook leuk:

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved