Lifestyle

12 dingen die geweldig waren in jouw kindertijd

Weet je nog toen je als kleine ukkepuk in de zandbak speelde? Poeh, dat is al even geleden hé! Kleuren, verstoppertje, logeerpartijtjes en oneindig zeuren om een snoepje. Ondanks dat je het meeste al bent vergeten, zijn er toch een aantal dingen uit je kindertijd die in je geheugen staan gegrift. Lees snel verder om deze geweldige herinneren op te halen. 

1. “Zijn we er al?”
De uitspraak hierboven zegt waarschijnlijk al meer dan genoeg. Nu zie je die autorit al helemaal voor je waar jij op de achterbank zit en om de tien seconde aan je moeder vraagt of jullie al bijna op de plek van bestemming zijn. Man man, wat was jij irritant. 

2. Zandtaartjes bakken
Samen met je besties van de basisschool maakten jullie de beste taartjes van uuh, zand. In de zandbak had je de tijd van je leven en naast zandkastelen konden de zandtaartjes zeker niet ontbreken. Natuurlijk moest de juffrouw altijd komen proeven. Wil je nu een échte taart bakken? Lees dan in dit artikel hoe je een gezonde variant van de carrot cake maakt. 

3. Die feestjes waar je je zwemspullen mee moest nemen, maar niet werd gezegd wat jullie gingen doen
Kinderfeestjes waren onmisbaar in deze tijd. Weken keek jij uit naar die ene middag waar je met je klasgenoten ging zwemmen, speurtochten lopen, koekhappen en discobowlen. Natuurlijk kreeg je aan het eind van de middag een snoepzakje mee naar huis. Wat was deze tijd prachtig. 

4. Niet zonder jas naar buiten mogen
Één ding is zeker: als jij buiten ging spelen, dan had jij áltijd een jas aan. Dat was niet omdat je dat zelf zo mooi en fijn vond. Nee, jouw moeder liet je niet gaan niet als je geen jas aan had. Vooruit, als het volop zonnig en dertig graden was, dan wilde ze er nog wel over nadenken. Ben je nog op zoek naar een toffe jas? Neem hier dan eens een kijkje. 

5. Je vriendenboekje ging de hele klas rond
Wat was dat boekje heilig zeg. Hoe meer mensen in jouw vriendenboekje schreven, hoe beter. Ondertussen moest je nog tien keer aan je klasgenoot vragen of je dan eindelijk je boekje eens terugkreeg, maar als het eenmaal zover was, kon je dag niet stuk. 

kindertijd herkenbaar

6. 1 april was jouw dag
Tegenwoordig kan jou de eerste dag van april gestolen worden, maar een  jaartje of tien geleden leefde je hier naartoe, om het zo maar te zeggen. Een ei in de schoen van je vader, snoepkrijtjes onder het schoolbord en een scheetkussen op de stoel. Jij ging helemaal stuk om deze grappen. Jij haalde de gekste pranks uit. Lees in dit artikel de beste 1 april grappen ooit. 

7. MSN was het helemaal
Naast Spele.nl en Kindertent was MSN ook helemaal jouw ding. Als je even online mocht van je ouders, was je er als de kippen bij. Webcammen met je vrienden en buzzers sturen. Je ziet het nog voor je als de dag van gisteren.

8. Knikkeren en heel veel bonken winnen
Sooow, dat is lang geleden. Die tijd dat je met je knikkerzakje onder je arm het schoolplein op liep om de rest van de school te laten zien wie hier de knikkermaster was. Of het nou een mini of een bonk was, jij kreeg ze altijd de knikkerpot in. 

9. Diddl blaadjes verzamelen
Als je er nu aan denkt dat je het vroeger geweldig vond om vellen papier te verzamelen, kun je jezelf wel voor je kop slaan. Hoe dan?! Maar goed, het waren wel velletjes met schattige plaatjes van Diddl. 

10. De prachtige creaties van scoubidou
Het duurde even voordat je dit onder de knie had, maar toen je het eenmal kon, knoopte jij de meest prachtige dingen. Dozen vol zelfgemaakte sleutelhangers staan waarschijnlijk nog bij je op zolder. Ooh, en trots dat je was. 

11. Je eerste logeerpartijtjes
Er was niets leuker dan logeren met je vriendinnen. Om dit voor elkaar te krijgen, zette je je meest schattige blik op en met een zoet stemmetje vroeg je of je alsjeblieft bij Laura mocht blijven slapen. Als jullie op tijd gingen slapen, was dit natuurlijk geen probleem. Je snapt wel dat jullie alles deden, behalve op tijd het bed in duiken. Wat een boefjes waren jullie. Test in dit artikel welk meisje jij was op een slaapfeestje. 

12. Snoep was life
Apenkoppen, kersjes en rozijnen. Dit kon jij wegwerken alsof het niks was. De snoeptrommel in huis was heilig en als je pech had, had je moeder deze op een geheime plek liggen. Om de tien minuten zeurde je of je een snoepje mocht. Ja, ook jij deed dat. 

Beeld: Unsplash

Must reads 👀