Food

YUM! Zo maak je thuis je eigen nacho’s met Bugles

Op de Girlscene-redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen daarom graag de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten met jullie. Dit keer maken wij nacho’s met Bugles chips en dit is echt een goddelijke combo.

Je zit lekker op het terras en krijgt opeens lekkere trek. Wat bestel je? Bitterballen, kaasstengels of nacho’s met heel veel kaas? Wij gaan voor het laatste en twijfelen soms of we niet een soort verslaving hebben. Wij zijn namelijk zó dol op nacho’s dat we het laatst gewoon thuis hebben gemaakt. Dit keer niet zomaar nacho’s met tortilla’s. Nee, wij vervingen de normale chips voor Bugles en dit was echt een god-de-lijk-e combinatie kunnen we je vertellen. Kijk maar mee hoe dit eruit zag en probeer nu maar eens geen honger te krijgen.

nacho's bugles chips

Is het water je al in de mond gelopen en ren jij het liefst nu naar de supermarkt om deze guilty pleasure te maken? Heb jij even geluk, wij hebben alvast een boodschappenlijstje voor je gemaakt.

♥ 1 zak Bugles chips (wij kozen voor de nacho cheese variant)
♥ 2 tomaten
♥ 1 rode ui
jalapeños
♥ 2 avocado’s
♥ chilivlokken
♥ pittige strooikaas
♥ crème fraîche
chilisaus

Eigenlijk is het super simpel, maar voor de mindere keukenprinsessen onder ons leggen we je nog even uit hoe jij dit heerlijke hapje thuis klaarmaakt.

1. Pak een ovenschaal en verdeel de zak chips over de bodem.
2. Strooi vervolgens een flinke lading kaas over de chips. Hoe meer, hoe beter.
3. Doe nu de chips in de oven op ongeveer 150 graden.
4. Maak ondertussen guacamole door de avocado’s en chilivlokken in de keukenmachine te mengen.
5. Snijd de tomaat en rode ui in kleine stukjes en meng dit met een heel klein beetje olijfolie, hello home made tomatensalsa!
6. Haal de ‘nacho’s’ uit de oven als de kaas goed gesmolten is.
7. Verdeel nu de guacamole en tomatensalsa over je eigengemaakte nacho’s, maak het af met een beetje crème fraîche.
8. Don’t forget the toppings! Leg als laatst nog wat jalapeños over de nacho’s en vergeet de chilisaus niet.

Enjoy! ♥

bugles nacho's recept

 

Must reads 👀