Noooo: Netflix wil prijzen verhogen voor mensen die een account delen

News door roos

Van Disneyfilms, tot een spannende serie ontdekken of gewoon voor de derde keer het eerste seizoen Gossip Girl kijken, een leven zonder Netflix kunnen wij ons niet meer voorstellen. Helaas zit er ook een maandelijks prijskaartje aan een Netflix-abonnement, heel veel mensen delen daarom een abonnement om zo kosten te besparen. Deel jij er ook één met je vriendin of huisgenoot? Grote kans dat jullie binnenkort meer moeten betalen...

Netflix verhoogt prijzen
Veel mensen delen een Netflix-account. Grote kans dat jij een Netflix-account deelt met je zusje, huisgenoot of vriendin. Super handig en je bespaart er jaarlijks heel wat geld mee. Met een standaard-account kun je al op twee schermen tegelijkertijd kijken en met een premium-account deel je Netflix zelfs met z'n vieren. Reken maar uit! Dit is Netflix natuurlijk niet ontgaan en het bedrijf overweegt om de prijzen te verhogen. Onze favoriete streamingdienst introduceert een nieuwe abonnement, het 'ultra-abonnement' en moet het oude 'Premium-abonnement' gaan vervangen. Helaas kent het nieuwe ultra-abonnement geen nieuwe functies, maar schroeft Netflix wel de prijs omhoog van €14 naar €17 per maand. Boeeeeh!

Dit verandert voor jou
Naast dat het ultra-abonnement geen nieuwe functies krijgt, kunnen we straks in plaats van vier nog maar twee video's tegelijk kijken. Deel jij je abonnement dus met meer dan twee mensen moet je upgraden naar een duurdere versie van €17. Deel jij een standaard-account van €11 met z'n tweetjes? Uh-oh... Ook dit heeft gevolgen, want straks kun je hier nog maar één video tegelijkertijd bekijken. De nieuwe abonnementen worden op dit moment nog getest en het is nog onduidelijk of de nieuwe abonnementen ook in Europa worden doorgevoerd.

Bron: Nu.nl | Beeld: Unsplash