News

Maak een Instagram make-up look en win een jaar lang(!) gratis make-up (+ de voorlopige top 10)

We scrollen regelmatig door onze Instagram-tijdlijn en voor je het weet ben je weer een half uur verder en afgedwaald naar de beste vriend van je vriendinnetjes buurjongen. Naast dat we regelmatig mensen bekijken via Instagram doen we ook regelmatig inspiratie op via Instagram. Beautybloggers plaatsen regelmatig make-uplooks waar je jaloers van wordt en stiekem willen wij dit natuurlijk ook. Maak nu een prachtige Instagram make-uplook na en wie weet maak jij kans op een jaar(!) lang gratis make-up. Wij hebben alvast wat inspiratiemateriaal voor je op een rijtje gezet.

Instagram make-uplooks
Op de redactie scrollen wij regelmatig (uren) door Instagram-accounts van de grootste beautybloggers. Van prachtige ooglooks tot de meest glanzende highlighter die je ooit hebt gezien. Stuk voor stuk prachtig. Wie is jouw favoriete beautyblogger? Ben jij obsessed door de ooglooks van NikkieTutorials of blijf jij je verbazen over de shapingtechniek van HudaBeauty? Volg ook eens een tutorial van je favoriete beauty guru of probeer een ooglook perfect na te maken. Vergeet de prachtige make-uplook niet vast te leggen! Want hiermee maken jij kans op een jaar lang gratis make-up. 

Onze top 10 magical summer look
Goed nieuws meiden, want sinds kort ligt essence make-up in de schappen bij Etos. Yay! Om dit te vieren geeft Etos iets weg waar ons beautyhart sneller van gaat kloppen. Je leest het goed, door het delen van jouw magical summer make-uplook maak jij kans op een jaar(!) lang gratis essence make-up. Inmiddels hebben al een heleboel meiden een prachtige make-uplook gedeeld. Wow! Van alle inzendingen hebben wij een voorlopige top 10 samengesteld. Kun jij dit beter? Lees hieronder hoe jij meedoet en scroll door voor heel veel make-upinspiratie.

Maak jouw magical summer make-uplook en win een jaar(!) lang gratis essence make-up 
Ben jij klaar om je eigen magical summer look te maken? Wij hebben alvast drie looks van onze favoriete beautybloggers voor je op een rijtje gezet en hebben stiekem al even geoefend met de essence make-up om de ultieme magical summer look te creëren. Wij delen hieronder met jullie onze drie tips. Kijk je mee? Ga hierna ook aan de slag met een van deze prachtige looks en creëer je eigen magical summer look. Niet vergeten: Maak een foto en post deze op Instagram met de hashtag #Etosessence en upload ‘m op deze pagina en wie weet win jij straks een jaar lang gratis essence make-up. Meedoen kan t/m 22 juli 2018.

1. Opvallende lippen
We beginnen met een look van een beautyblogger van eigen bodem. Vera Camilla staat natuurlijk bekend om haar signature rode lippen en deze look mocht dan ook niet ontbreken in dit artikel. Bekijk hieronder snel hoe én met welke producten jij deze prachtige look thuis namaakt.

View post on Instagram
 

Ga jij voor rode lippen vandaag? Maar blijft het voor jou maar een raadsel hoe Vera Camilla toch die perfecte rode lippen maakt? Wij verklappen je een paar geheimpjes voor een hele dag perfecte rode lippen. Zorg allereerst dat je goed voorbereid bent. Voor het optimale effect raden wij je aan om eerst je lippen eens goed te scrubben om velletjes te voorkomen, hydrateer hierna je lippen goed zodat je lippen in perfecte staat zijn wanneer je de lipstick aanbrengt. Het geheim van Vera? Gebruik eerst een lipliner voordat je lipstick aanbrengt. Je kunt alleen de randjes van je lip omlijnen, maar wij raden aan om je hele lip in te kleuren om de lipstick goed tot z’n recht te laten komen. Ook vermindert dit het risico van lelijke lijntjes na de lunch. Bonus: met een lipliner zien je lippen er ook nog eens een stuk voller uit. Budgetmerk essence heeft de perfecte rode lipstick met bijbehorende lipliner in het assortiment.

essence rode lippen

lippenstift rode lippen
essence Colour up! Shine on! lipstick in de kleur 08 | €2,39

2. Smokey eye
Smokey eyes zijn prachtig om naar te kijken. De overloop van licht donker, hoe doen die beautybloggers dat toch? Jij volgt regelmatig tutorials op YouTube, maar wanneer je vervolgens in de spiegel zie je iets dat meer lijkt op een panda dan die prachtige ooglook van NikkieTutorials… Herkenbaar? Wij leggen je stap voor stap uit hoe het wél moet.

View post on Instagram
 

Heb je een feestje of een andere gelegenheid voor een glamorous look? Dan is de smokey eye perfect. Om niet te eindigen als een panda, hebben wij wat tips voor de perfecte smokey eye. Je hoeft natuurlijk niet per se voor een zwarte smokey eye te gaan, zeker tijdens de zomer zijn andere kleuren ook geschikt voor deze look.

1. Begin bij de basis en breng een oogschaduwprimer aan over je hele ooglid.
2. Hierna breng je een oogschaduwkleur aan alleen vlak boven je wimperrand. Dit hoeft nog niet netjes, want dit ga je nu vervagen met een blendingkwast.
3. Kies hierna een andere (donkere) kleur en breng deze aan op je hele ooglid tot aan de arcadeboog (crease). Ga niet te ver, om het panda-effect te voorkomen ;-).
4. Vervaag dit vervolgens weer met je blendingkwast tot het resultaat naar wens is.
5. Maak je look af met een lichte kleur oogschaduw. Breng deze aan in de binnenkant van je ooghoek en onder je wenkbrauw en je smokey eye is af.

Dit palette van essence is perfect om een zomerse ooglook te creëren. Feestje? Verander je ooglook in een glamorous look en gebruik de donkere kleuren uit het palette voor een echte party look.

essence smokey eye


essence Mermaid Eyeshadow box in de kleur 03 My Shell Castle | €3,99

3. Glowy look
Een highlighter is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons make-uptasje. Poeders, sticks en natuurlijk de holografische highlighters waren een grote hit op Instagram. Hoe meer glans, hoe beter. Beautyblogger Huda Beauty is een expert op het gebied van dit magische goedje en deelt regelmatig een Insta-kiekje met een glow waar je jaloers van wordt. Hieronder lees je hoe je bij jezelf deze prachtige glanzende look maakt.

View post on Instagram
 

Het enige waar wij naar kunnen kijken is de prachtige glow op het gezicht van Huda. Wauw! Dit willen wij natuurlijk ook. Om je ‘glow’ extra goed tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om de rest van je make-uplook neutraal te houden. Kies daarom voor een neutrale look met een rustige ooglook. Ook je lippen blijven neutraal, ga voor een nude lipstick of een lippenbalsem. Begin vervolgens met een goede basis, afhankelijk van de dekking die je wilt kies je voor een BB-cream (weinig dekking) of een foundation (meer dekking). Wil je hetzelfde effect als Huda creëren? Begin dan eerst met shapen voordat je de highlighters erbij pakt. Ben je hier niet zo goed in? Pak dan de glansproducten er maar bij. Er zijn verschillende highlighters op de markt, van sticks, tot vloeibare en poeders met allemaal een ander effect. Met de Holo Wow! sparkle stick van essence breng je heel precies op bepaalde plekken highlighter aan. Met je vinger kun je ‘m eventueel nog wat minder heftig maken en wil je juist meer bouw je de glowy shine op met nog een laagje. Super handig! Een echte must om je glowy look mee af te maken is een setting spray. Hiermee zorg je dat het ‘pancake effect’ verdwijnt, verfrist het je huid en blijft je make-up ook nog eens langer zitten.

essence glowy look

highlighter essence
essence Holo Wow! sparkle stick | €3,59 | essence Glow to Go illuminating setting spray | €3,59

25% korting op essence bij Etos
Ga jij voor de rode lippen van Vera Camilla? De prachtige smokey eye van NikkieTutorials of een glanzende huid à la Huda? Welke look je ook gaat maken, Etos heeft een hele fijne aanbieding voor jou waarmee jij alle essence producten met 25% korting scoort. Wat moet je doen? Download de Etos app en meld je aan voor Mijn Etos (klik hier voor iOS, en hier voor Android) en krijg korting op al jouw essence aankopen.

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Etos

Must reads 👀