Travel

Dit zijn je must do's tijdens een stedentrip naar Lissabon

Lissabon is de perfecte bestemming voor een leuke stedentrip. De stad zit vol met leuke bezienswaardigheden en staat bekend om de schilderachtige, gekleurde, smalle straatjes. Vanaf veel uitzichtpunten zie je de vele gezellige huisjes van de hele stad. 'De witte stad' is de romantische naam van Lissabon. Naast alle gekleurde huisjes en straatjes staat de stad ook bekend om de brede winkelstraten, pleinen en mooie fonteinen. Een stad die je dus echt een keer moet bezoeken in je leven. 

Lissabon stedentrip tipsUitkijk ]punten
Lissabon is een stad op heuvels. Als je een rondje door de stad loopt, moet je dus ook heel wat klimmen. Het mooie daarvan is dat de stad een heel mooi panorama heeft. Als je in Lissabon bent moet je zeker even langs een uitzichtpunt (miradouros) om de mooie stad met alle gekleurde huisjes te zien. Er zijn een aantal mooie uitkijkpunten waar je dit heel goed kunt zien:
- De kerk 'National Pantheon'. Je kunt in deze prachtige kerk naar boven met de trap om op het dak te komen. Entree is rond de vier euro, maar op zondagochtend gratis!
- Een bekend uitkijk punt is 'Das Portas do Sol'.
- Bij het uitkijkpunt 'Da Nossa Senhora do Monte' staat zelfs een plattegrond van de panorama.
- Bij het uitzichtpunt 'Graca' geniet je van het mooie uitzicht vanaf een gezellig bankje in de schaduw van de grote bomen.

Wist je dat: Lissabon de meeste zonuren van Europa heeft!

Uitkijk punten Lissabon tips reizenUitgaan
Als de zon onder gaat begint het nachtleven in Lissabon. Het centrum van de stad zit vol met gezellige terrasjes en clubs. Alfama (de Fado cafés) is een van de bekendste uitgaansplek van Lissabon. Daarnaast is de lange boulevard 'Avenida 24 de Juho' ook een hele leuke uitgaansplek. Omdat de barretjes, zoals in 'Bairro Alto', vaak veel te klein zijn, staan veel mensen met z'n allen gezellig buiten.

Eten en drinken
In de markthal 'Mercado da Ribeira' zijn heel veel lekkere Portugese gerechten en wijnen te koop. Een 'Pastel da Nata' is een echt Portugees taartje dat je zeker moet hebben geproefd als je in Lissabon bent geweest. Een kopje koffie met een Pastel da Nata kost in Portugal samen minder dan 1,50 euro. Wow! Als je van vis houdt ben je in Portugal ook helemaal op je plek. Ze eten daar heel veel verschillende vis en vooral sardientjes.
Lissabon reizen tips te doen
Parkjes

Er zijn in Lissabon ook een aantal mooie parken waar je lekker kan picknicken of even uitrusten in de zon. Park 'Eduardo VII' is een voorbeeld daarvan. Het park ligt naast het centrum en er loopt een soort doolhof van struiken doorheen. Ook heel mooi om dit vanaf een uitkijkpunt te zien. Bij de tuin 'Jardim da Praca do Imperio' staat een hele grote fontein. Zeker leuk om deze ook eens te bezoeken op een hete zomer middag.
Parken Lissabon Park Lissabon tipsShoppen
In Lissabon zijn er ook veel leuke plekken om te shoppen. 'Baixa' en 'Chiado' zijn bekende winkelstraten waar veel toeristen komen om te shoppen. De winkelstraten zijn makkelijk te bereiken via de metrostations. De kilometer lange boulevard 'Avenida da Liberdade' is de 'PC Hooftstraat' van Lissabon. Een winkelstraat met de wat duurdere winkels zoals Prada, Gucci en Louis Vuitton. Er zijn ook een aantal grote winkelcentra zoals 'Armazéns do Chiado', 'Centro Comercial Colombo' (met wel 400 winkels) en 'Centro Comercial Vasco da Gama'. Deze zijn het ook zeker waard om eens te bezoeken.
Shoppen Lissabon

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved