Lifestyle

Wat te doen in de zomer? 10x de leukste budget activiteiten

De zon begint steeds meer te schijnen en je schaatsen liggen al lang en breed weer op zolder. Het is tijd voor de zonnebril en korte rokjes. Wat ga je toch doen met dit prachtige weer? Er is genoeg, maar het moet je maar net te binnen schieten. Oh ja, het liefst ook nog zonder al te veel geld uit te geven. Gelukkig weet Girlscene precies wat jij wil doen tijdens deze zomerdagen. 

1. Fotoshoot
Roep je vriendinnen bij elkaar, trek je mooiste outfit aan en pak een camera. Zoek leuke fleurige plekjes en strike a pose! Je kunt altijd wel een nieuwe foto gebruiken voor op Instagram, dus houd je niet in. Het leukste is natuurlijk om samen met je girl squad de pareltjes uit te zoeken van de hele verzameling die jullie gemaakt hebben. 

2. Picknicken in het park
Er bestaat geen betere quality time door te gaan picknicken. Haal wat lekkers, neem een spelletje mee en geniet. Er bestaat bijna geen betere manier om te chillen met je vriendinnen. Oh ja, vergeet je niet in te smeren dames. 

3. American party
Houd je wel van een feestje, maar wil je niet veel geld uitgeven? Geef dan een American party. Je kleedt de boel een beetje leuk aan, nodigt wat vrienden uit en zegt erbij dat ze zelf wat drinken meenemen. Het enige wat je moet doen, is de zooi opruimen. Dat is nog wel te overzien, toch?

4. Rommelmarkt
Struin verschillende rommelmarkten af en scoor de goedkoopste spulletjes. Ga je toevallig na de zomer op kamers wonen? Dan is het al helemaal handig om een kijkje te nemen op de markt. Voor een prikkie scoor jij de tofste spullen voor in je kamertje. Ideaal.

5. Zwemmen
Trek je bikini maar vast aan, want wat is er nou leuker dan zwemmen als het zonnetje schijnt? Als je geen waterrat bent, kun je natuurlijk ook alleen gaan zonnen. Drankje erbij en je dag kan niet meer stuk.

6. Buiten sporten
Het is hartstikke gezond en je krijgt er boordevol energie van. Ga een stukje hardlopen, fietsen of skeeleren. Op sommige plekken heb je ook speciale fitnessapparaten buiten. Daarnaast krijg je er ook nog eens lekker snel een bruin kleurtje van. Wat wil je nog meer? Lees in dit artikel nog meer tips om snel bruin te worden (zonder te verbranden).

7. Kamperen in eigen tuin
Heb je een tentje in de schuur liggen? Pak deze er dan snel bij, want hoe leuk is het om te kamperen met je vriendinnen? Je hoeft geen camping te betalen, want je zet hem gewoon op in je eigen tuin. ‘s Avonds doe je een spelletje bij het kampvuur en je kunt zoveel herrie maken als je wil. 

8. Doe creatief
Wat dacht je van DIY’s op een creatieve zomerdag? Lekker knutselen in de zon. Meer ontspanning krijg je niet. Maak een fotoboek, bullet journal of eigen blog. Bekijk hier hoe je een eigen bullet journal maakt. 

9. Organiseer een spelletjesmiddag
Gezellig aan de tuintafel met je vriendinnen Monopoly spelen. Een beetje competitie is natuurlijk nooit verkeerd. Regel ook een klein prijsje voor de eerlijke winnaar. Dat is altijd leuk. Gaan jullie voor old school Mens Erger Je Niet of toch Twister? 

10. Shoppen
Of het met bakken uit de lucht komt, of de zon schijnt: het is altijd tijd om te shoppen. Helaas wordt hier je portemonnee wel een stukje lichter van. Geen paniek, want je kunt ook een kledingruil organiseren. Misschien hebben je vriendinnen nog wat kleding die ze niet meer dragen en vind jij deze hartstikke tof. Jij hebt nog een paar schoenen dat je nooit meer draagt en iedereen is blij. Zo doe je dat. 

Beeld: iStock

Must reads 👀