Food

YUM! 4x uitgebreide bbq recepten. 2018 wordt jouw bbq zomer!

Als we aan de zomer denken, dan denken we meteen aan heerlijke bbq’s. Zwoele zomeravonden en de geur van de kolen geeft ons meteen een goed humeur. Vooral als we in het bezit zijn van lekkere bbq’s recepten. 2018 heeft weer enorm veel trends met zich mee gebracht en zo ook het vegan eten. Steeds meer meiden zijn ermee bezig en steeds meer nieuwe bbq recepten worden gecreëerd. Van vis op de bbq tot groente spiesjes, we love it! Benieuwd naar de recepten? Lees dan snel verder.

Onder de studenten zijn wegwerp bbq’s van de Appie een must voor deze zomer, ze doen het goed en het is ook nog eens mega gezellig om met een vriendinnen groepje bbq recepten uit te proberen. En al helemaal met de lekkerste bbq recepten van 2018. Mega leuk om op de bbq te experimenteren. Op de bbq pulled pork of vis op de bbq en misschien zelfs nog een aantal vegetarische of vegan gerechten. We zijn van alle markten thuis en Girlscene geeft je alvast een voorproefje van de lekkerste bbq recepten.

Bbq recepten 2018

1. Grove guacamole salade met gegrilde groenten
Wie van avocado’s houdt, houdt van guacamole. En wat is er nou lekkerder dan een salade inclusief guacamole? Het is mega lekker om een frisse salade toe te voegen voor bij deze bbq recepten en hij is ook nog eens vegan. Wat je hiervoor nodig hebt:

♥ 2 gele paprika’s
♥ 2 avocado’s
♥ 2 trostomaten
♥ 5 el traditionele olijfolie
♥ 1 limoen
♥ 1 teen knoflook
♥ 15 g verse koriander
♥ 1 tl tabasko chipotle

Stap 1: Snijd de paprika in kwarten en haal de zaadjes eruit. Snij ook de avocado’s doormidden en verwijder de pit, laat de schil eraan zitten.
Stap 2: Besprenkel de paprika, tomaten en de zijkant van de avocadohelften met 2 el olie. Zodra dit is gebeurd gril je de paprika en tomaten 8 minuten op de barbecue. De avocado hoeft maar 2 minuten gegrild worden.
Stap 3: Als de groenten zijn afgekoeld verwijder je de schil en snijd je ze in grove stukken. Schep de avocado uit de schil en snijd ‘m in partjes. Nu mag je alles door elkaar mengen totdat het een grove guacamole salade wordt. Met peper en zout maak je ‘m meer op smaak.
Stap 4: Ondertussen rasp je de groene schil van de limoen en pers je de vrucht uit. Snijd de knoflook fijn en laat de koriander grof. Tijd voor de dressing! Meng de limoen rasp, sap, knoflook en olie tot een dressing.
Stap 5: Als laatste zou je nog naar smaak de salade kunnen besprenkelen met de tabasco. Verder meng je alles door elkaar en besprenkel je de salade met de dressing.

2. Groente spies met falafel
Een lekker vegetarisch gerechtje is altijd wel lekker bij bbq recepten. 2018 heeft veel meer vegetariërs erbij, dit receptje komt dus als geroepen. En vooral een spies is onmisbaar. Ze zijn super makkelijk te eten en het is super lekker om er een mixje van te maken met groenten en de stukjes falafel. Lekker bijgerechtje!

♥ 1 gele paprika
♥ 2 rode uien
♥ 250 g cherry tomaten
♥ 195 g spicey falafel
♥ 5 el traditionele olijfolie
♥ 8 g verse tijm
♥ 1 teen knoflook

Stap 1: Snijd de paprika in stukken en de ui in partjes. Om en om rijg je alle ingrediënten aan de spiesen.
Stap 2: De knoflook, tijm en olie pureer je tot een gladde kruidenolie. Deze sprenkel je over de spiesen en gril ze 6 minuten op de barbecue. Keer ze regelmatig en besprenkel ze voor het serveren nog een keertje met de andere helft van de kruidenolie.

3. Tortilla’s met garnalen
Dit gerechtje is een must voor de bbq recepten als je gek bent op garnalen. Lekker met een Mexicaanse touch creëer je binnen no-time een heerlijk gerecht voor iedere vis liefhebber.

♥ 1 rode peper
♥ 1 rode paprika
♥ 2 tenen knoflook
♥ 2 el traditionele olijfolie
♥ 500 g diepvries rauwe gepelde roze garnalen
♥ 2 verse mango’s
♥ 1 limoen
♥ 1 kleine rode ui
♥ 15 g verse koriander
♥ 8 tortilla wraps

Stap 1: Halveer de peper in de breedte en verwijder het steeltje. Snijd de peper fijn met of zonder de zaadjes. Bedenk wel dat hij inclusief zaadjes pittig is. Ook de paprika en knoflook mogen worden fijngesneden en doe alles in een hoge beker. Voeg ook een beetje olie en zout toe. Pureer alles met een staafmixer en schenk de uiteindelijke marinade over de gepelde garnalen heen. Laat ze minimaal 1 uur in de koelkast afgedekt marineren.
Stap 2:  In de tussentijd snijd je het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes, pers de limoen uit en snijd de ui in dunne ringen. Ook de koriander mag je fijnsnijden, maar bewaar wel nog wat voor de marinade later. Meng alles door elkaar van deze stap.
Stap 3: Nu is het tijd voor de barbecue, daarom zijn het immer bbq recepten. 😉 Verwarm de tortilla’s 30 seconden en keer ze halverwege. Als de garnalen een uur in de koelkast hebben gestaan mag je ze aan de spiesen rijgen. In 4 minuten gril je ze al gaar.
Stap 4: Als laatste bestrooi je de salsa met onder andere mango met de overgebleven koriander en serveer de gemarineerde garnalen met salsa en tortilla’s. Yummy!

4. Fruitstokje
Fruit is onmisbaar tijdens een barbecue en hoort zeker thuis bij de bbq recepten. Dit is een super makkelijk recept en heerlijk voor erbij.

♥ 1 appel
♥ 1/2 ananas
♥ bakje aardbeien
♥ poedersuiker

Snijd de appel en ananas in stukjes en laat de aardbeien heel. Rijg alles aan een satéstokje en gril de spiesjes ongeveer 4 minuten op de barbecue. Besprenkel ze hierna met poedersuiker en het is heerlijk met een bolletje vanille ijs. Perfect nagerecht voor een heerlijke barbecue.

Leef je uit deze zomer met vriendinnen en geniet van alle bbq recepten. 2018 wordt jouw zomer!

Bron: Allerhande | Beeld: Unsplash

Must reads 👀