Beauty

Beauty producten effectief aanbrengen? Dit is de juiste volgorde in 9 stappen

Een skincare routine is voor iedereen anders, evenals het aanbrengen van onze dagelijkse make-up. Iedereen doet dit op haar eigen manier en daar is helemaal niks mis mee. Je deelt je bevindingen met vriendinnen en zij weer met jou, maar wat nou als je het zelf ook niet zo goed weet. En gewoon een duidelijk schema wilt van hoe je dit het beste doet. Girlscene heeft een aantal routines vergeleken en dit is de meest voorkomende en in de praktijk meest logische manier van het aanbrengen van reinigingsproducten en make-up. Lees snel verder!

Je gezicht reinigen doe je al van kleins af aan, met een washandje moest je van je moeder altijd goed je gezicht wassen voor het slapen gaan en bij het opstaan. Naar mate we ouder worden krijgen we steeds meer te maken met onzuiverheden in ons gezicht, waardoor we onze skincare routine regelmatig moeten aanpassen. Dit geldt ook voor onze Make-up routine. Voor als jij je nu ook afvraagt wat de juiste en meest effectieve manier is om beautyproducten aan te brengen, hebben wij de juiste stappen op een rijtje gezet.

make-up skincare routine

1. Reinig je gezicht
Voordat je aan de make-up routine begint is het belangrijk dat je eerst je gezicht goed reinigt. Dit doe je in twee etappes met water. Zo verwijder je eerst het overtollig vet en bij de tweede keer reinigen met water reinig je de poriën. Het is ook mogelijk om met micellair water te reinigen en hierna een tonic op je gezicht aan te brengen om zo mooie egale poriën te creëren. Wil je meer informatie over het reinigen van je gezicht? Neem dan een kijkje in dit artikel.

 

2. Breng een crème aan
Om je huid te beschermen tegen vuil en andere factoren van buitenaf is het een goed idee om een gezichtscrème aan te brengen. Gebruik een dag- en nachtcrème die voor jouw huid het beste is. Schijnt de zon ben dan verstandig en smeer een crème met SPF erin. Dit beschermt je huid tegen de zon. Is de UV-index tussen 2 en 4, dan verbrand je langzaam. Is hij tussen de 4 en 6, dan verbrand je al makkelijk! Ben dus verstandig en kijk eerst even naar het weerbericht. De UV-index vind je trouwens heel makkelijk op je telefoon. Bij een iPhone hoef je alleen maar naar de weer app te gaan en naar beneden te scrollen, hier vind je vanzelf de UV-index van vandaag. Super handig!

 

3. Start met een primer
Dit is een onderlaagje voor je make-up. Het zorgt ervoor dat je make-up mooi op de plek blijft zitten en voor een egaal effect. 

4. Een basis van foundation en concealer
Dan gaan we verder met de basis van je make-up, foundation en concealer. Het is voor iedereen verschillend wat er gebruikt wordt, misschien hou jij helemaal niet van foundation en gebruik je een BB-cream of alleen een poeder. Gebruik vooral de producten die jij zelf fijn vindt. Naast een basis van foundation, BB-cream of Poeder is het een optie om concealer aan te brengen. Heb je een paar puistjes die nog steeds zichtbaar zijn? Dan werk je deze weg met concealer.

5. Finish met een poeder
Om de basis te fixeren is het mogelijk om een poeder aan te brengen. Dit kan met een kleurtje zijn of gewoon een witte matterende poeder. Zo blijft de basis beter zitten en helpt het tegen een vette huid. Je gezicht blijft hierdoor namelijk mooi mat. Yes!

6. Eerst bronzer dan blush
De bronzer geeft je gezicht structuur, en een 'sunkissed look'. Hierna breng je blush aan voor wat kleur in je gezicht.

7. Breng de oogmake-up aan
Eerst oogschaduw, dan eyeliner en als laatste mascara. Hou deze volgorde aan, want als je het omdraait en eerst mascara aanbrengt heb je kans op poeder tussen je wimpers. Not sexy at all!

8. Wenkies on fleek
Gebruik eerst creamy producten en dan pas een potlood of poeder, andersom gaat het er namelijk meestal raar uitzien. Stem je wenkbrauwen af op de look die je gecreëerd hebt. Je kunt ze wat lichter laten of je geeft ze juist wat meer body. It's up to you!

 

9. De finishing touch
Als laatste geef je je lippen een mooie kleur en is het een optie om nog met een fixing spray over je gezicht te sprayen. Dit doe je in de vorm van een T voor de T-zone en in de vorm van een X voor de rest van je gezicht. Zo weet je zeker dat alles mooi op de plek blijft, de hele dag en/of nacht lang.

Waarom de verzorging van je huis zo belangrijk is? Je leest het hier!

Bron: Cosmopolitan, Make Me Blush | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook