News

Binnenkort zijn make-updoekjes en wattenstaafjes verboden in Europa

Hoe haal jij je make-up er het liefst af? Met een micellair water, een lotion of een olie? Met wattenschijfjes een washandje of gewoon lekker makkelijk met make-updoekjes? Ben jij groot fan van ‘t laatste, dan moet jij binnenkort een andere optie gaan verzinnen. Europa wil namelijk een verbod op onder andere make-updoekjes en plastic wattenstaafjes.

Verbod op make-updoekjes en plastic wattenstaafjes
Ben jij groot fan van make-updoekjes of haal jij regelmatig geknoeide mascara weg met (plastic) wattenstaafje? Dan moet jij snel op zoek naar een alternatief. Europa wil namelijk een verbod op make-updoekjes en plastic wattenstaafjes en andere plastic producten.

De reden
85% procent van al het afval in wateren binnen Europa bestaat uit plastic, dit is daarom ook de reden dat de Europese Unie dit probleem wil aanpakken. Daarom wil Europa het gebruik van plastic artikelen drastisch verminderen. Hoe gaan zij dit verminderen? Nou, door een verbod op verschillende producten, extra geld vragen voor producten en uitgebreide waarschuwingen over de risico’s voor het milieu op de verpakkingen. Dit geldt niet alleen voor wattenstaafjes en make-updoekjes, maar ook voor wegwerp bestek, rietjes en ook maandverband. Een alternatief voor plastic wattenstaafjes is bijvoorbeeld deze houten variant.

hout wattenstaafjes
Etos | €0,65

Bron: NOS | Beeld: iStock

Must reads 👀