Lifestyle

Dit moet je weten over het songfestival 2018

Yes, het songfestival 2018 staat weer voor de deur. De deelnemende landen trekken alles uit de kast om kans te maken op de titel en het belooft net als alle andere jaren weer een groot spektakel te worden. Ook dit jaar doet Nederland uiteraard weer mee en staan er uiteraard weer de meeste vreemde acts op de planning. Daarom hier een overzicht met alles wat we je moet weten over het songfestival 2018.

Nederland voor het songfestival 2018
Yes, ook dit jaar doet Nederland weer mee aan het Eurovisie Songfestival. Dit jaar doet niemand minder dan Waylon mee en probeert hiermee de titel te pakken. Natuurlijk zijn eerste de halve finales waarbij hij zich moet laten plaatsen voor de finale van het songfestival 2018. Datum? 10 mei Waylon als achtste in de tweede halve finale zijn nummer Outlaw in ‘Em laten horen. Check hieronder het nummer en beslis zelf of ‘ie een kans maakt op een plekje in de finale van het songfestival 2018 ;-).

Watch on YouTube

Andere kandidaten
Op dit moment is Nederland helaas nog geen groot favoriet onder het publiek en staat Waylon nog niet erg hoog in de peilingen van het Eurovisie Songfestival genoteerd. Israël, Noorwegen en Estland worden op dit moment gezien als de potentiële winnaars van het songfestival 2018. Bekijk hieronder de nummers van de favorieten.

Watch on YouTube

Netta – Toy (Israēl)

Watch on YouTube

Alexander Rybak – That’s How You Write A Song (Noorwegen)

Watch on YouTube

Elina Nechayeva – La Forza (Estland)

De finale songfestival 2018
Na de tweede halve finale op 10 mei weten we welke kandidaten er in de finale van het songfestival 2018 staan. Uiteraard hopen we dat Nederland het haalt tot de finale, maar stiekem vinden wij het nummer van Israël ook wel lekker catchy klinken. Wil jij kijken naar de finale van het songfestival 2018? Datum is bekend, dus schrijf 12 mei maar vast in je agenda, want om 21:00 uur barst het songfestivalfestijn los.

Bron: songfestivalinfo.nl, RTL Boulevard

Must reads 👀