Lifestyle

6x waarom complimenten een must do zijn in ons leven

1

Vandaag is het 'Say Something Nice Day' en dat betekent een dag vol complimentjes. Yes! Wij vinden dat het elke dag wel complimentjes mag regenen. Wie wordt er nu niet vrolijk van complimentjes zoals: "Wat zie jij er leuk uit vandaag" of "Wat heb jij een mooie lach". Gelukkig is er dus een gehele dag gericht op complimentjes en we love it. Waarom complimentjes geven en krijgen zo goed voor je is, Girlscene heeft alle redenen voor jou verzameld.

Say Something Nice Day
Deze feestdag is in 2006 in het leven geroepen en staat geheel in het teken van complimentjes geven. Het doel van deze dag vol complimentjes is het tegen gaan van pesterijen en het gebrek aan beleefdheid vandaag de dag. De wereld kan wel een aantal complimentjes gebruiken, waarschijnlijk nog veel meer dan één dag. Hopelijk roept deze dag jou wel op om elke dag minimaal één complimentje uit te spreken... good karma! ;-) Benieuwd waarom het geven van complimentjes zo belangrijk en goed voor je is, lees dan snel verder voor de 6 redenen.

complimentjes say something nice day

 

♥ Het maakt je leven een stukje leuker
Er is genoeg drama op deze wereld en genoeg nieuws waar we niet bepaald vrolijk van worden. Daarom is het geven van complimentjes enorm belangrijk. Om niet in een negatieve energie terecht te komen en elke dag een stukje leuker te maken zijn complimentjes in het leven geroepen. Het moment dat je een complimentje krijgt voel jij je in een keer mega goed, omgedraaid is dit natuurlijk ook zo als iemand een complimentje van jou krijgt. Happy life!

♥ We hebben complimentjes nodig
Complimentjes zijn echt een must in ons leventje. Vooral in deze tijd van het massale social media gebruik en alle drama eromheen. Foto's die gefotoshopt worden en pesterijen. Hier wordt niemand vrolijk van. Gelukkig zijn er complimentjes waarmee je iemands leven een positieve vibe geeft.

♥ Goede karma, of course!
Wie goed doet, die goed ontmoet zeggen ze ook wel. Het geven van complimentjes is zeker goed voor je eigen karma (als je erin gelooft natuurlijk). Aardig zijn voor de mensen om je heen en laten weten dat je om elkaar geeft is echt wel noodzakelijk. Een leven zonder complimentjes is namelijk mega saai. En als je iemand anders blij maakt, dan laat dit jou voor 100% ook stralen.

♥ Het zorgt voor positiviteit
Een beetje positiviteit in het leven is niet verkeerd. Complimentjes geven aan elkaar is een super makkelijke manier om elkaar te laten weten dat je iets leuk vindt. Dit kan over een kledingstuk, over iemands uiterlijk of innerlijk gaan. Dus zet de stap en geef elkaar niet alleen vandaag complimentjes, maar lekker iedere dag. :-)

♥ Een boost voor je zelfvertrouwen
Dit spreekt voor zich. Wie krijgt er nu niet een boost vol zelfvertrouwen nadat je een mooi complimentje hebt ontvangen. 

♥ Het zorgt voor een leuke sfeer
Last but not least, je belandt even in een happy mood dankzij dat ene complimentje. Iedereen wordt er vrolijk van en raakt in een goede bui. Daar doen we het toch voor. Heb jij een gezellig avondje met vriendinnen? Dan zorgt dit spel sowieso voor een leuke sfeer!

Hoe ga je nu eigenlijk met een complimentje om? Je leest het allemaal in dit artikel.

Bron: Inhaakkalender.nl, Listen Today | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 3 maanden geleden fleurdk

    Ik hou echt van complimenten en jullie?

  1. 1