Lifestyle

Hot yoga en pilates: waarom je met deze workouts fit én zen wordt

Sporten in 40 graden, waarom zou je dat in hemelsnaam doen? Vraag dat maar aan Beyoncé of Doutzen Kroes, want zij zweren bij hot yoga en pilates. Deze workouts bezorgen je namelijk een sterk, slank én lenig lichaam. Het is niet voor niks dat de hot yoga en pilates studio's uit de grond schieten in grote steden zoals Amsterdam. Maar waarom word je supersnel fit door hot yoga en pilates? En waar kun je de beste lessen volgen? Dat lees je in dit artikel. 

Veel Hollywoodsterren en topmodellen hebben hun fitte lichaam te danken aan hot yoga en pilates. Deze workouts zijn ook razendpopulair in Nederland, vooral in steden als Amsterdam (Movements Yoga Amsterdam is onze favoriete studio, hieronder lees je waarom). En ja, óók onder jongeren. Hot yoga en pilates doe je in een verwarmde ruimte van 40 graden. Dit klinkt heftig, maar er is een reden waarom zoveel mensen er dol op zijn. De workouts zijn namelijk goed voor zowel je lichaam als geest. Ben je nog niet overtuigd? We leggen je uit waarom zoveel mensen zweren bij hot yoga en pilates. 

Hot yoga en pilates zijn de ideale combinatie
Nu vraag je je waarschijnlijk af wat het verschil is tussen hot yoga en pilates? Bij hot yoga draait het voornamelijk om flexibiliteit en het stimuleren van bepaalde energiepunten en organen. Hot pilates is veel meer gericht op je lichaam en het opbouwen van spierkracht. Door pilates krijg je killer buikspieren, ook niet onbelangrijk ;-). De twee workouts versterken elkaar; zonder flexibiliteit geen kracht, en andersom. Niet veel studio's bieden hot yoga én pilates aan, maar Movements Yoga Amsterdam wel. Dit is één van de redenen waarom we deze studio aanraden. 

Je traint je hele lichaam
Het is niet gek dat veel sterren dol aan hot yoga en pilates doen. Je krijgt er namelijk een prachtig lichaam van, omdat je jouw hele lichaam traint. Je beenspieren, buikspieren, armspieren; álle spieren worden getraind. Zelfs spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had (na een lesje hot yoga en pilates weet je precies hoe je jouw bekkenbodemspieren moet aanspannen). Wil je snel fit worden of je lichaam gewoon een boost geven? Movements Yoga Amsterdam biedt de 21 Day Challenge aan: hierbij word je uitgedaagd om elke dag een hot yoga of pilates les te volgen. Over Fit for Summer gesproken! Op 1 juni gaat de challenge van start. Girlscene's Emma heeft zich er al aan gewaagd, lees hier haar ervaring. 

Je wordt er zen van 
Hot yoga en pilates zorgen er niet alleen voor dat je fit wordt, maar het doet mentaal ook iets met je. Tijdens deze workouts ben je in contact met je hele lichaam. Zo merk je ineens wanneer je niet goed rechtop zit en leer je hoe je jouw spieren moet aanspannen. Je bent helemaal op jezelf gefocust, dat komt tegenwoordig niet meer zo vaak voor met alle prikkels van bijvoorbeeld je telefoon (die je natuurlijk niet meeneemt in de verwarmde ruimte). We leven tegenwoordig allemaal zo gehaast, deze workouts zorgen ervoor dat je weer tot rust en in contact met jezelf komt.

Hot yoga en pilates zijn heel geschikt voor studenten
Een stijve nek, pijnlijke schouders en misschien wel een muisarm: komen deze klachten je bekend voor? Dat is niet gek, want tegenwoordig moet je als scholier of student veel achter een bureau zitten. Deze workouts worden aangeraden voor mensen die veel bureauwerk doen, omdat je jouw spieren losmaakt en werkt aan een goede houding. Bovendien zorgt de warmte ervoor dat je spieren ontspannen, wat heel fijn is als je gestrest bent voor een belangrijk tentamen.

De warmte heeft veel voordelen
Waarom zou je yoga en pilates in de hitte doen? Door de hitte zweet je al de gifstoffen uit je lijf én zijn je spieren super opgewarmd zodat je beter, veiliger en dieper in houdingen kunt komen. Hierdoor is de kans op blessures dus vrijwel nihil. Ook zijn deze workouts heel geschikt voor mensen met reuma of blessures. 

Iedereen kan hot yoga en pilates doen
Jep, zelfs als je een stijve hark bent! Sterker nog, dan zijn deze workouts juíst goed voor je. Ze helpen je namelijk om flexibeler te worden. Het is dus totale onzin dat je lenig of flexibel moet zijn om deze workouts te doen. Girlscene's Emma kon in het begin bijvoorbeeld niet met haar handen de grond aanraken, maar na een jaar oefenen kan ze haar handen plat op de grond leggen.Trust us: iedereen kan het! 

Binnen twee jaar kun je een pro worden
En jij dus ook! Mocht je helemaal verslingerd zijn aan hot yoga en pilates dan kun je een pro worden. Movements Yoga Amsterdam biedt niet alleen hot yoga en pilates lessen aan, maar ook hot yoga teacher trainingen. Tijdens deze hot yoga teacher trainingen leer je alles over de technieken, poses en het lesgeven. Ook stel je jouw eigen hot yoga les samen. De hot yoga teacher trainingen vinden plaats in juli. Is dit iets voor jou? Meld je hier aan. Wie weet geef jij binnenkort je eigen hot yoga of pilates les! 

Wil jij dolgraag aan hot yoga en pilates doen? 
Er zijn veel studio's waar je terecht kunt, maar Girlscene's favoriet is Movements Yoga Amsterdam. Deze studio geeft meer dan 70 lessen per week op verschillende niveaus: van hot flow en yin yoga tot hot barre en hot pilates. Je kunt er douchen in een prachtige doucheruimte en je kunt gebruikmaken van de accessoires als yogamatjes en handdoeken. Voor meer informatie kijk je hier

Beeld: iStock/Movements Yoga Amsterdam

 

Lees ook: Snel en verantwoord je perfecte zomerlijf met de Bodylab kortingscode!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook