News

Dit meisje gebruikt tijdens haar menstruatie geen(!) tampons of maandverband

Als deze druilerige dinsdagochtend in mei nog niet ‘shocking’ genoeg is, hebben wij hier een bloederig nieuwtje voor je. Tijdens jouw maandelijkse feestje ben jij maar al te blij met een tampon of maandverbandje, jouw redders in nood. Maar wat nou als we jou vertellen dat niet iedereen deze verbandjes gebruikt tijdens de ongesteldheid. Wait what?! Precies, Iris kiest er bewust voor om het bloed te laten lopen. Lees snel verder wat hierbij de achterliggende gedachte is.

Iris Verstappen is één van de mensen die voor een ‘natuurlijke menstruatie’ kiest. Dit behoort tot ‘free bleeding’, een feministische beweging waarbij vrouwen hun bloed niet opvangen tijdens de ongesteldheid. Shocking! Tegen Editie NL vertelt Paula Kragten, van Period Magazine, dat sommige vrouwen dit doen om dichter bij de oervrouw te komen of gewoon omdat ze een ‘statement’ willen maken als kunstenaar.

View post on Instagram
 

Bloed op je gezicht
Iris is door free bleeding dichter bij zichzelf komen te staan en maakt onvergetelijke ervaringen mee. Zo zegt ze: ‘Ik was op Menorca en zat gehurkt op de grond, ongesteld te zijn recht boven de aarde. Dat was een prachtig moment.’ Hier blijft het niet bij, Iris smeert haar eigen bloed zelfs op haar gezicht als een soort kunstmest. Bizar!

Wij weten niet of veel mensen zich hierbij aansluiten, veel mensen zijn hier namelijk door geshockeerd en wij snappen wel waarom. Wij vinden het in ieder geval niet het proberen waard. Thank God voor tampons en maandverband.

Bron: Editie NL | Beeld: iStock