Health

Girlscene's 30 Days Challenge: Plank Challenge

Iedereen heeft er een haat- liefdeverhouding mee, maar planken is hot en happening. Ook deze challenge gaan we samen aan, all for one! Eén ding is zeker, voor de 30 Day Plank Challenge is niet veel nodig is. Yes! Hebben jullie al zin in de derde challenge? Wij in ieder geval wel en zijn benieuwd wie er met ons meedoet. Lees snel verder voor alle details en het schema.

Tijdens de 30 Day Plank Challenge leer je de 'plank' langer vol te houden en tegelijk train je veel verschillende spiergroepen in je lichaam. Er is gelukkig niet veel voor nodig om de plank goed uit te voeren, des te makkelijker ie-der-een mee kan doen. ;-) Verzamel al je vriendinnen en doe vol goede moed met ons mee. Voor je het weet houd jij de 'plank' zeker vijf minuten vol. 

plank challenge

Hoe doe je de plank eigenlijk?
Het komt best vaak voor dat de 'plank' verkeerd gedaan wordt. Billen te hoog in de lucht of juist te laag, zijn veel voorkomende fouten. Na het kijken van het onderstaande filmpje weet je precies hoe je op de juiste manier moet planken. 

Als je het toch nog iets te zwaar vindt, is het ook mogelijk om een stapje terug te doen. En plaats van op je tenen, zit je op je knieën tijdens de 'plank'. Zo is de oefening iets minder zwaar en hou jij 'm zeker weten vol tijdens de challenge. Probeer elkaar ook weer goed aan te moedigen tijdens deze challenge. 

Waarom is planking een goede oefening?
Planking is een van de meest effectieve oefening die je maar kunt doen. Je traint er je diepere buikspieren mee, maar ook je rug, schouders en billen. Deze oefening mag dus absoluut niet ontbreken tijdens onze maandelijkse challenges. ;-)

De challenge

30 day plank challenge

 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook